Uutislistaukseen

Jouluradio tulee – oletko valmis? 

Nyt kuulolle! Jouluradion kanavat avautuvat 1. marraskuuta. Jouluradion kanavaperheen kaikki 10 kanavaa käynnistyvät netissä ja pääkanavakin soi radiossa 27 paikkakunnalla. Taajuus Oulussa on 91,6, MHz.

Radio

Jouluradiossa kuullaan kaikkien aikojen musiikkia eli tänä vuonna teemana on menneiden vuosikymmenten nostalgia, kaikkinainen retroilu, kaiho ja kaipuu, mutta aina ilon kautta! 

”Poikkeustilan jälkeen ihmisillä on kaipuu vanhoihin ja hyviin aikoihin. Tämän vuoksi Jouluradion soittolistoilla kuullaan tällä kaudella nostalgiaa ja retroa. Meillä soi eri aikakausien joulusuosikkeja eli kaikkien aikojen joulumusiikkia”, sanoo Jouluradion tuottaja-toimittaja Katri Saarela, joka on myös Jouluradion uusi kanavaääni. 

Joulumusiikki vie Saarelan hetkiin ja tilanteisiin, joita ei saa enää takaisin. Samalla joululaulut ovat ovelasti elämässä kiinni luomassa uusia muistoja. Muistojen joulu onkin uusi ohjelma, jossa soitetaan kuuntelijoiden toivomia nostalgisia ja muistoja kirvoittavia joululauluja. Muistojen joulu soi pääkanavalla lauantaisin 6.11.-25.12. klo 14 ja uusintana klo 18. 

Mistä on hyvä joululaulu tehty? 

Tänä vuonna suosittuja musiikkivideoita tekevä tubettaja Heikki Ranta Pipo Productions Oy:stä on pureutunut Jouluradion aloitteesta joulumusiikin pehmeään ytimeen. Ranta analysoi videoillaan tunnettujen suomalaisten artistien tai bändien kappaleiden toistuvia ja tunnistettavia ominaisuuksia, joiden perusteella hän säveltää ja sanoittaa uuden kappaleen, joka on tyyliltään kuin suoraan videon aiheena olevan artistin tuotannosta.  

Nyt Rannan videon on aiheena joulumusiikki, ja Jouluradion kuuntelijat saavat todistaa uuden joululaulun syntymää: 

”Toistuvien elementtien löytäminen musiikissa on minulle aina yhtä hauskaa puuhaa. Nyt lähdemateriaalia oli loputtomasti, mikä oli samalla haaste kuin helpotuskin. Äänitysvaiheessa kellojen ja kulkusten nauhoittaminen ja soitto oli erityinen ilo!”, Heikki Ranta kuvaa. 

Katso lopputulos tästä: Näin tehdään JOULULAULU 

YouTube-video

 

Aito ja alkuperäinen Jouluradio on 10 kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soiva pääkanava helkkää perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Turusta Joensuuhun. Yhdeksän eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. 

Jouluradio on ev.-lut. seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Kanavat käynnistyvät 1.11. 

Jouluradion taajuus Oulussa on 91,6 MHz.

1.11.2021 13.31