Uutislistaukseen

Koristeellinen, teksti Oulujoen marraskuu 2021 Kuva: Uuno Palosaari

Oulujoen kirkossa lämmitellään sydämet suliksi marraskuussa

25.10.2021 12.56

Oulujoen seurakunta tarjoaa pimeiden iltojen vastapainoksi lämmintunnelmaisia hetkiä Oulujoen kirkossa jokaisena marraskuun sunnuntaina. Tavoitteena on tuoda inspiraatiota ja lohtua vuoden pimeimpään aikaan, kun lumikaan ei vielä valaise maisemaa. Kaikissa tapahtumissa kuullaan musiikkia, ja niihin on vapaa pääsy. 


Vuonna 1907 valmistunut Oulujoen kirkko on Pohjois-Suomen ainoa säilynyt puujugend-kirkko, jonka joulun ajan tilaisuudet ovat vuodesta toiseen hyvin suosittuja. Lämmintä tunnelmaa ei haluta säästellä vain joulun aikaan, sillä kirkko on tunnelmallinen myös marraskuussa.

”Marraskuu koetaan usein pimeäksi ja raskaaksi ajankohdaksi. Me haluamme kutsua tämän tapahtumasarjan myötä myös iltaisin väkeä kirkkoon saamaan lohtua sanasta ja sävelistä, keskustelusta ja toisistamme, kertoo kirkkoherra Ilkka Mäkinen.

7.11. kello 18 Valoa ja varjoja -konsertissa esiintyvät sopraano Petra Rissanen, mezzosopraano Sanna Leppäniemi ja pianisti Tetyana Kushniruk. Ohjelmassa on Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon tummasävyisiä lauluja, joiden vastapainona kuullaan valoisia yksinlauluja ja duettoja. 

14.11. kello 18 isänpäivän iltana vietetään Vapaasti –tapahtumaa. Kyseessä on rento illanvietto monitaiteellisessa hengessä. Vapaasti musisoivat Joonas Vapaavuori ja Jaakko Rahko. Hannu Tarvas esittää Risto Kormilaisen ja Niilo Rauhalan runoja. Runoilijat Niilo ja Risto ovat itse paikalla keskustelemassa nojatuolitunnelmassa Joonaksen, Jaakon, Hannun ja Satu Kreivi-Palosaaren kanssa illan sävelistä ja sanoista nousevista teemoista. 17-vuotias Uuno Palosaari kommentoi illan tapahtumia kuvataiteellaan. 

21.11 kello 18 Lauri Nurkkala soittaa uruilla Vilttikonsertin, johon kuulijat voivat tulla oman huovan, torkkupeiton ja tyynyn kanssa nauttimaan urkumusiikista. 

28.11. kello 16 on rakastettu ja perinteinen Oulun Tammenlehväkuoron konsertti. Vaskiveikot säestävät ja Ilkka Mäkinen pitää hartauden.