Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluapu päivystää myös kesällä

Kesä alkaa tänäkin vuonna epävarmuuden merkeissä. Koronaepidemia ei ole ohi, ja monia painaa huoli tulevaisuudesta.

Narua solmussa, teksti Puhu, se auttaa ja Kirkon keskusteluavun logoteksti

Yksinäisyyden tunne voi korostua kesälomien aikaan. Henkistä taakkaa voi keventää ottamalla yhteyttä Kirkon keskusteluapuun.

Matalan kynnyksen apua puhelimessa ja verkossa

Kirkon keskusteluavun päivystäjille voi purkaa huolia ja ahdistusta. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Päivystäjät ovat sitoutuneet vaitioloon. 

Kirkon keskusteluavun palveleva puhelin on auki joka ilta, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä. Palvelevan puhelimen numeroon 0400 221 180 (pvm/mpm) voi soittaa kello 18–24 välisenä aikana. 

Palveleva chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–20, paitsi  juhannuksesta heinäkuun loppuun kello 16–20. Chat-keskustelun voi aloittaa osoitteessa evl.fi/kirkonkeskusteluapu/chat Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Verkossa on lisäksi mahdollisuus jättää nimetön viesti ympäri vuorokauden. Päivystäjät vastaavat viesteihin muutaman päivän kuluessa. Keskusteluapuun saa yhteyden myös perinteisellä kirjeellä.  

Palvelu on valtakunnallinen ja toimii suomeksi ja ruotsiksi. Ruotsinkielisen palvelun nimi on Kyrkans samtalstjänst, ja sen yhteystiedot löytyvät osoitteesta evl.fi/kyrkanssamtalstjanstLinkki avautuu uudessa välilehdessä   

Yksityisyys on turvattu

Kirkon keskusteluavun päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoisia. Heitä sitoo vaitiolovelvollisuus.  

Päivystäjä ei näe käyttäjän henkilöllisyyttä. Soittajan puhelinnumero ei näy vastaajalle. Puheluja ei nauhoiteta, eikä keskusteluja tallenneta. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei jää muistiin.  

Kirkon keskusteluapu on Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukunnan (PuhEet) jäsen.

Seurakunnat tarjoavat keskusteluapua

Myös monet seurakunnat ovat ilmoittaneet omia puhelinnumeroita, joista saa keskusteluapua.

Katso Oulun seurakuntien keskusteluavun puhelinnumerot.   

3.6.2021 12.31