Uutislistaukseen

Iloa ja toivoa kevään viimeisestä virtuaalisesta Kakskaks-konsertista 

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan ”Kakskaks” 2/2 -konserttisarjan viidennessä ja tämän kevään viimeisessä konsertissa kuullaan monipuolista laulumusiikkia ja keskustelua laulutaiteesta.  

 

Lauantaina 22. toukokuuta kello 20 Virtuaalikirkossa (www.virtuaalikirkko.fi) esitettävässä konsertissa esiintyvät oopperalaulaja, sopraano Kaisa Ranta ja pianisti Raakel Pöyhtäri. Keskustelua johdattelee kanttori Lauri-Kalle Kallunki.  

Konsertin ohjelmisto sisältää lauluja barokkimusiikista suomalaiseen laulumusiikkiin. ”Ohjelmassa on Bachin kirkkoaaria, Griegin liedejä, Merikannon lauluja sekä suomalaisista säveltäjistä vielä Hannikaista ja Madetojaa”, Pöyhtäri ja Ranta kertovat.  

”Haluamme välittää musiikillamme toivoa, voimaa ja uuden versomista. Toivomme, että tämä keväinen ohjelmisto symboloi uutta aikaa, jolloin voimme taas kokoontua yhteen ja pääsemme konsertoimaan niin kuin ennenkin”, Pöyhtäri ja Ranta kuvailevat.  

”Musiikin lisäksi konsertissa kuullaan tarinoita muun muassa oopperalaulajan urasta, laulumusiikin tilasta Suomessa ja laulutaiteen eri lajeista”, Kallunki sanoo.  

Kakskaks-konserttisarja on saanut hyvän vastaanoton ja positiivista palautetta. "Helmikuinen Kakskaks-konsertti on käsittääkseni tähän asti ylivoimaisesti katsotuin Virtuaalikirkossa esitetty konserttimme. Sillä on tällä hetkellä hieman yli 68 200 katselukertaa”, Kallunki kertoo.  

Kakskaks-konserttien tallenteet ovat nähtävillä Virtuaalikirkon sivuilla. Konserttisarjaa on tarkoitus jatkaa syksyllä, uusilla teemoilla.

 

Kuvassa oopperalaulaja Kaisa Ranta.

Kuvassa oopperalaulaja, sopraano Kaisa Ranta. Kuva: kaisaranta.com

 

Kuvassa Raakel Pöyhtäri. Kuvaaja Pekka Pöyhtäri.

Kuvassa pianisti Raakel Pöyhtäri. Kuva: Pekka Pöyhtäri.

 

 

Uutinen julkaistu 17.5.2021

17.5.2021 08.21