Uutislistaukseen

3,8-kiloinen suklaamuna huutokaupataan lauantaina Facebookissa

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on saanut kiitoslahjana 3,8 kiloa painavan suklaamunan vapaaehtoisilta, jotka tekivät himmelin Oulun tuomiokirkkoon. 

Iso, punainen suklaamuna pöydällä Oulun tuomiokirkossa.

Kuva: Kari Kisko

Himmeli ei ole vain joulukoriste, vaan kattoon ripustettuna se tervehtii kirkkoon tulijoita ympäri vuoden. Tästä päätöksestä ilahtuneena osa tekijäjoukosta halusi antaa kiitoslahjan seurakunnalle suklaamunan muodossa.

”Suklaamuna oli minulle iloinen yllätys ja osoitus seurakuntalaisten innovatiivisuudesta ja siitä, että tämmöisenäkin aikana ihmisillä on pilkettä silmässä”, iloitsee Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen.

Idea suklaamunasta syntyi Kari Kiskolle lähestyvästä pääsiäisestä. 
”Minulla oli toki jo ennestään kokemusta ison suklaamunan tekemisestä. Himmeli saatiin tehtyä hyvällä porukalla, ja halusin tarjota heille uudestaan kivaa tekemistä tähän korona-aikaan.” 

Kisko kertoo, että suklaamuna on tehty alusta lähtien itse. 

”Muotti on itsetehty ja suklaana on käytetty Fazerin suklaata. Suklaa on valettu muottiin suklaalevy kerrallaan. Haasteellista suklaan lämmityksessä oli oikea lämpötila. Jännittävää oli, miten valu onnistuu ja saako munan puolikkaat yhdistettyä. Myös koristelun onnistuminen oli jännittävää, mutta olen todella tyytyväinen lopputulokseen”, Kisko kertoo.

Suklaamunan koristelussa on tarkoituksella käytetty punaista väriä. 

”Punainen on perinteinen väri. Se liittyy vanhaan legendaan, jonka mukaan Magdalan Maria ja keisari Tiberius keskustelivat, ja Maria kertoi keisarille Jeesuksen ylösnousemuksesta. Keisari ei uskonut Mariaa, vaan sanoi, että yhtä hyvin hänen kädessään oleva kananmuna voisi muuttua punaiseksi. Ja niin se muuttui. Siksi erityisesti punainen kananmuna muistuttaa ylösnousemuksesta”, kertoo Saarinen.

Täyttä suklaata oleva, kauniisti ja makeasti koristeltu 22 cm korkea pääsiäismuna huutokaupataan lankalauantaina 3.4. kello 18–19 Kirkko Oulussa -Facebook-sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä pidettävässä huutokaupassa.

Oman huutonsa voi jättää pääsiäismunan kuvan alle. Huutokauppa on avoin kaikille ja korkeimman tarjouksen tehnyt voittaa munan itselleen. Summa lahjoitetaan Oulun tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräykseen.
 
Seurakunnan osuus keräystuotosta käytetään ikäihmisille suunnatun virkistyspäivän järjestämiseen yhdessä Oulun kotihoidon kanssa.

Viime vuoden lopulla tuomiokirkkoon rakennettiin yhteisvoimin suuri himmeli. Kari Kiskon ideasta lähtenyttä himmeliä rakennettiin loppuvuodesta Keskustan seurakuntatalossa, ja tekemiseen osallistui kymmeniä ihmisiä.

31.3.2021 08.22