Uutislistaukseen

Vähävaraisten aterioita korona-aikanakin

Oulun seurakunnat järjestävät vähävaraisten aterioita koronarajoitusten puitteissa. 

Annosastioita pöydällä

Kuva: Elsi Salovaara/Rauhan Tervehdys

Osassa seurakuntia ruoka annetaan mukaan ja toisissa ruokailutilaan otetaan rajoitettu määrä syöjiä kerrallaan. Osa aterioista on tauolla, mutta ne saattavat jatkua, jos koronatilanne paranee. Ateriat ovat pääosin ilmaisia tai hyvin edullisia.

Tuiran seurakunnassa jaetaan lämpimiä aterioita joka viikko eri pisteillä.

Diakoniatyöntekijä Sami Riipinen toteaa kävijämäärien olevan kasvussa. “Ruoka-avulle on edelleen suuri tarve. Myös muunlaisen avun tarve kasvaa koronakriisin pitkittyessä ja yhteisöllisyyden kaipuu on kova jo valmiiksi hankalissa elämäntilanteissa olevien keskuudessa. Yhteiset ateriahetket ovat olleet monelle henkireikä.”

Ateriajakelu suunnitellaan koronatilanteen mukaan. “Ateriat pyörivät joka tapauksessa tavalla tai toisella toukokuun loppuun”, kertoo Riipinen.

Ateriajako kiertää torstaisin seuraavasti: Tuiran kirkko 18.2. ja 18.3., Pyhän Tuomaan kirkko 25.2. ja 25.3., Pyhän Luukkaan kappeli 4.2. ja 4.3. ja Palokan seurakuntakoti 11.2. ja 11.3. Ruokaa jaetaan kello 12-12.30 tai niin kauan kuin sitä riittää. 

Ruokaa jaetaan mukaan myös Jäälin kappelilla 11.2., 18.2. ja 25.2. kello 11.30.-12.30. Ateria maksaa 2€. Myös Myllyojan ja Keskustan seurakuntataloilla järjestetään diakonian aamupaloja ja lounaita viikoittain. Näistä ja kaikista muista vähävaraisten aterioista löytyvät tarkemmat tiedot osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/tyottomat-ja-vahavaraiset.  

Aterioilla noudatetaan koronaohjeistuksia. Koronatilanteen vuoksi muutoksia voi tulla, joten ajankohtaisin tieto kannattaa tarkistaa Oulun seurakuntien nettisivuilta. 
 

3.2.2021 09.51