Uutislistaukseen

Kahden ihmisen jalat villasukissa ja taustalla televisio, jossa näkymä Oulun tuomiokirkosta

Oulun seurakuntien tapahtumia seurattiin joulun aikana virtuaalisesti melkein 250 000 kertaa

18.1.2021 08.48

Oulun seurakuntien jumalanpalveluksia, konsertteja ja muita tapahtumia seurattiin Virtuaalikirkon kautta yhteensä 245 660 kertaa ensimmäisestä adventista loppiaiseen (29.11.–6.1.). Virtuaalikirkossa oli yhteensä 102 Oulun seurakuntien tapahtumaa. Luvuissa on mukana sekä suorien lähetysten että tallenteiden katsojat. 

Suosituimmat tapahtumat olivat jouluisia konsertteja 

Suosituimmat yksittäiset virtuaalitapahtumat olivat konsertteja. Eniten katsojia sai Valo välkkyvi talvitiellä -joulukonsertti 22.12., jota seurasi 34 353 katsojaa. Muistojen joulukonserttia 4.12. seurasi 23 400 katsojaa. Kolmanneksi suosituin virtuaalitapahtuma oli Joulunodotuksen valoa -konsertti 11.12., jolla oli 19 828 katsojaa. 

Jumalanpalveluksista suosituin virtuaalitapahtuma oli 1. adventtisunnuntain messu 29.11. Oulun tuomiokirkosta, jossa saarnasi piispa Jukka Keskitalo, ja samalla käyttöön otettiin seurakuntalaisten tekemä himmeli. Katsojia messulla oli 4 844. Toiseksi suosituin oli itsenäisyyspäivän ja 2. adventtisunnuntain 6.12. sanajumalanpalvelus Oulun tuomiokirkosta, jota seurasi 2 270 katsojaa. Kolmanneksi suosituin oli itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus 6.12. Kiimingin kirkosta 2 251 katsojalla. 

”Virtuaalilähetyksillä oli suuri merkitys, koska emme voineet viettää joulua normaaliin tapaan. Osallistuin itse virtuaalisesti useampaan tilaisuuteen. Kokemus oli erilainen, mutta koin, että joulun rauhoittuminen ja sanoma tavoittivat minut myös tätä kautta”, kertoo Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen.  

Kauneimpia joululauluja laulettiin kotisohvalta 

Kauneimpia joululauluja laulettiin kotisohvalta käsin yhteensä 28 160 katsojan voimin. Luvussa on mukana yhdeksän Kauneimmat joululaulut -tapahtumaa ja yksi Kauneimmat joululaulut -sanajumalanpalvelus. 

”Tilaisuuksia seuranneiden määrät ovat yllättävän suuria. Virtuaalilähetykset avaavat uusia mahdollisuuksia ja tavoittavat ihmisiä, joiden on ehkä ollut hankala päästä seurakunnan tilaan tai muuten kynnys sinne on ollut liian suuri”, pohtii Pesonen. 

Virtuaalikirkon lisäksi Oulun seurakuntien tapahtumia on ollut mahdollista seurata verkossa Kirkko Oulussa -tileillä Facebookissa ja YouTubessa sekä perinteiseen tapaan myös radion ja nettiradion välityksellä. 

Virtuaalikirkko: www.virtuaalikirkko.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Muut verkkotapahtumat: www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko