Uutislistaukseen

Elisabeth Rehn, Esko Valtaoja, Jesse Markin, Maaret Kallio

Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, jolla ilahdutat ystävääsi ja autat samalla kehitysmaiden ihmisiä.

2.12.2020 12.30

Tunnetut suomalaiset muistuttavat auttamisen tärkeydestä – ”Sitä kautta varmaan saadaan parempi maailma rakennettua”

Toisenlaisen Lahjan joulukampanjassa tunnetut suomalaiset kertovat itselleen tärkeistä arvoista. Joulun alla läheisten muistaminen on taas ajankohtaista ja siinä samalla voi tehdä hyvää. Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, joka auttaa kaikkein köyhimpiä perheitä kehitysmaissa.

Toisenlaisen Lahjan joulukampanjassa ministeri Elisabeth Rehn, emeritusprofessori Esko Valtaoja, muusikko Jesse Markin ja kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio jakavat ajatuksiaan auttamisesta ja asioista, jotka eivät kaikille ole itsestään selviä, kuten rauha ja turvallisuus. Toisenlaisen Lahjan tuotoilla Kirkon Ulkomaanavun avustuskohteisiin lahjoitetaan esimerkiksi vuohia, koulupukuja ja puuntaimia, jotka auttavat yhteisöjä nousemaan köyhyydestä.  

Puuntaimet ovat vuodesta toiseen yksi suosikkilahjoista. Kampanjavideossa Elisabeth Rehn kertoo koskettavan tarinan kenialaisesta ystävästään, joka ihaili Suomessa käydessään vanhoja puita.

”Monessa maassa metsät ovat ainoastaan muistoissa. Sen vuoksi taimetkin ovat niin tärkeät”, Rehn toteaa.

Muusikko Jesse Markin on valinnut Toisenlaisen Lahjan valikoimista Kasvimaan. Tuottava kasvimaa elättää koko perheen ja parhaimmillaan mahdollistaa myös muiden auttamisen.

”Ihan jo ihmisinäkin meillä on jo jonkinlainen velvollisuus auttaa. Kyllä nyt sitä kautta varmaan saadaan jonkinlainen parempi maailma rakennettua kuin että kaikki tekisi kaikkea vaan itseään varten”, pohdiskelee Jesse Markin videossa.

Katso kampanjavideot:

Ministeri Elisabeth Rehn pohtii puuntaimien merkitystäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muusikko Jesse Markin kertoo miksi auttamisella on väliäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Emeritusprofessori Esko Valtaojan ajatuksia koulutuksen tärkeydestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio kertoo rauhan merkityksestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Toisenlainen Lahja on aineeton lahja, jolla ilahdutat ystävääsi ja autat samalla kehitysmaiden ihmisiä.

Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu toimittaa Toisenlaisen Lahjan kautta saadut lahjoitukset luotettavasti perille eniten apua tarvitseville. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan. Toisenlainen Lahja on helppo ja kestävä tapa muistaa ystäviä, läheisiä tai yhteistyökumppaneita. Lahjoituksesta saa annettavaksi perinteisen postikortin tai sähköisen kortin.

Kirkon ulkomaanavun sivulleLinkki avautuu uudessa välilehdessä