Uutislistaukseen

Rippikouluilmoittautuminen käynnistyy lokakuun lopulla

Oulun evankelisluterilaisten seurakuntien rippikouluilmoittautuminen käynnistyy syysloman jälkeen maanantaina 26. lokakuuta ja jatkuu perjantaihin 30. lokakuuta saakka.

Rippileiri

Rippikoulukutsut postitetaan viikolla 40, alkaen 29.9. kaikille vuonna 2006 syntyneille oululaisille kirkon jäsenille ja heidän huoltajilleen.  Lisätietoja päivitetään syksyn aikana osoitteeseen www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu.  Kaikki rippikouluilmoittautumiset käsitellään yhtä aikaa ilmoittautumisajan päätyttyä. Tavallista myöhäisempi ilmoittautumisajankohta johtuu koronaepidemian aiheuttamista muutoksista tämän kesän rippikoulujen toteutuksessa. 

Oulussa sitoudutaan kirkon valtakunnallisen Suuri ihme -rippikoulusuunnitelman tavoitteisiin. Nuorilla on oikeus tulla rippikoulussa nähdyiksi, tunnustetuiksi ja kunnioitetuiksi juuri omana itsenään.  Rippikoulun käy Oulussa vuosittain noin 90 prosenttia ikäluokasta. Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu kirkon jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotiaana ja asettua seurakuntavaaliehdokkaaksi 18-vuotiaana. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen vihkimiseen. Myös kirkkoon kuulumaton voi halutessaan osallistua rippikouluun.

 

 

Lisätiedot: 

Nuorisotyönohjaaja Elisa Heikkinen/Haukiputaan seurakunta: p. 050 513 3225, elisa.heikkinen@evl.fi (24.7. saakka)

ja pastori Jonne Pirkola/Karjasillan seurakunta: p. 044 788 1304, jonne.pirkola@evl.fi (alkaen 25.7.)

 

 

Oulun seurakuntien rippikoulu-sivusto: www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu

Kirkon valtakunnallinen rippikoulusuunnitelma Suuri Ihme

 

Kuva: Jussi Vierimaa/Kirkon kuvapankki

20.7.2020 15.40