Uutislistaukseen

Oulun tuomiokirkon työntekijät laulavat keväisessä Ainolanpuistossa. Suvivirsi soi Ainolanpuistossa ja verkon kautta sen voi kuulla ympäri maailman. Kuva:Elias Mäenpää/Virtuaalikirkko.fi

Suvivirsi soi keväisessä Ainolanpuistossa

26.5.2020 11.39

Suvivirsi on monelle tärkeä siirtymä kesään. Tänä keväänä sen laulaminen ei onnistu isoissa yleisötapahtumissa, mutta seurakunnat ja järjestöt ilahduttavat suomalaisia Suvivirsi-videoilla sekä erilaisilla tempauksilla ympäri Suomen.

Oulun ev.lut. seurakuntien perinteinen keskustan Suvivirsi-tapahtuma toteutettiin tänä vuonna kävelyyn, keskusteluun ja musisointiin perustuvana virtuaalisena sanajumalanpalveluksena, jossa kuljetaan Oulun tuomiokirkolta Ainolanpuistoon. Ajatuksena on, että osallistujat tekevät yhteistä matkaa kulkien liikkeessä ja levossa veden äärelle. Video on nähtävissä osoitteessa www.virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  

Tallenteella kuullaan keväisiä virsiä viululla ja harmonikalla tulkittuna ja keskiössä on tietenkin Suvivirsi. Toteuttajina ovat Oulun tuomiokirkkoseurakunnan työntekijät Satu Saarinen, Hanna Valkama, Henna-Mari Sivula, Irina Niskala, Salla Autere ja Lauri-Kalle Kallunki. Keskustelusaarnassa on mukana Suomen Lähetysseuran työntekijä Mikko Pyhtilä. Keskustelussa nostetaan esille koulutuksen, puhtaan veden ja ympäristön sekä oikeudenmukaisuuden teemoja.   

Ainolanpuiston keväisissä maisemissa toteutettu raikas video on tuottanut paljon positiivista palautetta tekijöilleen. Videon tuotannosta vastaavat Virtuaalikirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä -palvelun Ilmari ja Elias Mäenpää, jotka kuuluvat myös Petrus Schroderuksen suosittujen lauluvideoiden tekijätiimiin. 

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on ollut seurakuntien internet-suoratoistopalveluiden edelläkävijä, sillä ensimmäinen videolähetys Oulun tuomiokirkosta lähetettiin vuonna 2008.  Virtuaalisten lähetysten kautta tilaisuudet ovat tavoittaneet tuhansia ihmisiä ja poikkeustilan aikana lähetystoiminnan merkitys on kasvanut entisestään. 

 

Julkaistu 26.5.2020

 

Kirkon viestinnän valtakunnallinen tiedote Suvivirsi-tempauksista ympäri SuomenLinkki avautuu uudessa välilehdessä