Uutislistaukseen

Kottikärryjä Intiön hautausmaalla Oulussa Hautausmaiden kevättyöt ovat alkaneet, mutta sääolot ja poikkeustilajärjestelyt ovat viivästyttäneet töitä. Kuva: Sanna Krook/Kirkon kuvapankki.

Hautojen keväthoito myöhässä viivästyneen kevään ja koronamääräysten vuoksi     

19.5.2020 14.20

Oulun ev.lut. seurakuntien hautausmaiden kevättyöt ja kiinteistöjen piha-alueiden siivoukset ovat käynnissä. Hoitotyöt on aloitettu yleissiivouksella ja kukkapaikkojen kunnostustöillä ja istutukset alkavat kesäkuussa viikolla 24.

Hautausmaiden jäteastiat tyhjennetään tavallista tiheämmin kevätsiivouksen vuoksi, mutta ne saattavat silti ajoittain täyttyä odotettua nopeammin.  
 
Hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärven mukaan kylmä kevät ja koronasta johtuvat turvamääräykset ovat hidastaneet työtä. 

”Routa on sulanut hitaasti, ja kun tähän lisätään koronapandemiasta johtuvat rajoitteet kuten turvavälit ja työajan porrastukset, ovat kevättyöt edenneet odotettua hitaammin. Pyrimme ottamaan aikataulua kiinni ja toivomme kävijöiltä ymmärrystä”. 
 

Toiveena saada kukat juhannukseksi haudalle? 

Jotta kukat ehtisivät haudalle juhannukseen mennessä, haudanhoitosopimus on muistettava tilata viimeistään 31.5.2020 mennessä. Kesäkuussa tehtyjen tilausten osalta ei pystytä takaamaan, että kukat ehditään istuttamaan juhannukseen mennessä.  

 

Lisätietoja haudanhoitosopimuksista Hautausmaat-sivulta.

 

Oulun ev.lut. seurakunnilla on käytössä kolmetoista hautausmaata: Oulun ja Oulujoen hautausmaat, Kirkkotarha 1 ja 2 (Ylikiiminki), Kiviharjun ja Ylivuoton hautausmaat (Ylikiiminki), Haukiputaan hautausmaa, Kiimingin kirkkomaa, Jäälin hautausmaa, Oulunsalon hautausmaa, Yli-Iin kirkonkylän hautausmaa ja Tannilan hautausmaa. Lisäksi Haukiputaalla on kirkon läheisyydessä vanha hautausmaa, jonne ei tällä hetkellä haudata.  

 

Julkaistu 20.5.2020, päivitetty 25.5.2020