Uutislistaukseen

Pikkukirkkonen tavoittaa lapsiperheet 

Oulun seurakuntien Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on julkaistu maaliskuun lopusta lähtien katsottavaa ja kuunneltavaa perheen pienimmille. 

Orava ja kettu seikkailevat Pikkukirkkosen videossa nimeltä Satu auttamisesta.

Orava ja kettu seikkailevat Pikkukirkkosen videossa nimeltä Satu auttamisesta. Kuvaaja: Maria Pirkola

Joka arkiaamu kello 10 julkaistaan uusi PikkukirkkonenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka tuotannosta vastaavat Oulun ev.lut. seurakuntien varhaiskasvatuksen työntekijät. Pikkukirkkosen lisäksi lapsille on YouTubessa myös Taika-Petterin ja Jakke Jääkarhun videoitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä koululaisille ja perheille.  Videot ovat katseltavissa ja kuunneltavissa osoitteessa www.youtube.com/kirkko_oulussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä


Pikkukirkkosen tekeminen on tuonut varhaiskasvatuksen työntekijät yhteen Oulun seurakunnista ja tarjonnut heille uudenlaista mukavaa ja inspiroivaa tekemistä eri ympäristössä kuin tavallisesti. 

"Pikkukirkkosten tavoitteena on tukea kotona olevia perheitä ja tuoda seurakunta läsnä olevaksi perheiden elämään, kun säännöllinen viikkotoiminta on jäänyt koronan vuoksi tauolle", kertoo Karjasillan seurakunnan varhaiskasvatuksen ohjaaja Marjaana Lassi


Videoissa ollaan pääasiassa Raamatun kertomusten äärellä tai kirkkovuoden  teemoissa. Näiden lisäksi Pikkukirkkosessa on muskarihetkiä ja eettisiä tarinoita esimerkiksi ystävyydestä ja jakamisesta. Osa Pikkukirkkosen löytäneistä perheistä on ottanut tavakseen katsoa videoita joka arkiaamu. 


"Palaute on ollut myönteistä ja uusia julkaisuja odotetaan innolla. Pikkukirkkosta on katsottu perheiden lisäksi päiväkodeissa ja onpa videoita hyödynnetty myös kouluissa uskonnon opetuksessa", Marjaana Lassi iloitsee.
 

Pikkukirkkoset jatkuvat juhannukseen saakka ja sen jälkeen alkaa syyskuuhun kestävä kesätauko. 

 

Julkaistu 12.5.2020

Tue May 12 10:06:00 EEST 2020