Uutislistaukseen

Kuvassa näky henkilön ylävartalo, kädessään hänellä on matkapuhelin, jolla hän soittaa.

Yrittäjiä tuetaan puhelinpalvelussa

20.4.2020 15.41

Oulun seurakuntien yrittäjien puhelinpalvelu on ollut auki kolme viikkoa maanantai-iltaisin kello 18-21 numerossa 040 6194194. Puhelinpalvelu tarjoaa yrittäjille keskusteluapua.

 

Linjalla vastaavat vapaaehtoiset yrittäjätaustaiset henkilöt, joilla on vaitiolovelvollisuus. Oulun seurakuntien Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja Mari Tuokkolan mukaan puhelimen kautta soittaja saa yhteyden ihmiseen, jolla on aikaa ja halua kuunnella sekä kykyä pohtia ja etsiä ratkaisuja yhdessä soittajan kanssa usein ahdistavaankin elämäntilanteeseen. 

Palvelu jatkuu näillä näkymin pitkälle syksyyn saakka. Puhelinpalvelu on suunniteltu yhdessä Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien kanssa. Palvelu on pääsääntöisesti tarkoitettu oululaisyrittäjille, mutta se toimii valtakunnallisen Kirkon keskusteluavun Palvelevan puhelimen periaatteilla.  

Tuokkola toivoo, että yrittäjät tarttuvat mahdollisuuteen helpottaa omaa oloaan soittamalla yrittäjäpuhelimeen. 

 – Tiedän, että moni sinnittelee viimeiseen asti yksikseen, mutta kannustan yhteydenottamiseen matalalla kynnyksellä. 

Soittajalla voi olla muutakin mieltä painavaa asiaa kuin yrittäjyys, päivystäjillä on valmiudet kuunnella ja auttaa monenlaisissa asioissa. 

Tuokkola muistuttaa, että myös Kirkon keskusteluapu päivystää joka ilta kello 18–24. Sinne voivat soittaa kaikki, jotka kaipaavat kuuntelijaa. 

Kirkon keskusteluapua on tarjolla lisäksi chatissa ja netissä. 

– Myös seurakuntien diakoniatyö palvelee ihmisiä eri tavoilla, muun muassa taloudellisissa avustusasioissa, Tuokkola kertoo.  

 

Seurakuntien työpaikkayhteistyö tukee kriisitilanteissa 

 

Oulun seurakuntien työpaikkayhteistyö tukee yrityksiä myös omalla tahollaan. Työpaikoille tulevat papit ja diakonit tukevat työntekijöiden jaksamista ja työkykyä. Diakoniatyöntekijä Riku-Matti Järvi kertoo, että työpaikoilla tehtävä tuki on työpaikkakohtaista ja pappi tai diakoni vierailee säännöllisesti yhteistyöyrityksissä. 

 – Meille voi jutella esimerkiksi työhön liittyvistä paineista, ilmapiiristä tai henkilökohtaiseen elämään liittyvistä asioista. Joskus voi olla helpottavaa jakaa omat huolensa. Uskonnollisista asioista puhutaan vain työntekijän aloitteesta. 

Seurakuntien työpaikkayhteistyössä työskentelevät ovat vaitiolovelvollisia. 

Aina ei tarvitse olla työpaikalla kriisiä, vaan seurakunnan työntekijä voi kiertää työpaikalla myös silloin, kun toiminta on normaalia.  

 – Joukkoirtisanomiset ja tuotantoyksiköiden lopettamiset luovat tilanteita, joissa henkilöstö tarvitsee erityistä tukea, Järvi kertoo. 

 

Oulun seurakuntien yrittäjäpuhelimen numero on 040 6194194. Keskustelulinja päivystää maanantaisin aina samaan aikaan, kello 18–21. 

Operaattori veloittaa puheluista liittymäsopimuksen mukaisen hinnan. 

Kirkon keskusteluavusta – Palvelevasta puhelimesta, chatistä ja netistä – lisää tietoa www.kirkonkeskusteluapua.fi