Uutislistaukseen

Kuvassa on Oulun tuomiokirkon lasimaalauksia, joista siivilöityy valoa. Pääsiäinen tulee tänä vuonna virtuaalisesti koteihin. (Kuva: Sanna Krook)

Pääsiäisen tapahtumat ovat tänä vuonna verkossa 

3.4.2020 18.38

Oulun ev.lut. seurakuntien jumalanpalveluksiin voi osallistua tänä vuonna verkkolähetysten kautta suoraan kotisohvilta. Hiljainen viikko alkaa palmusunnuntaina 5. huhtikuuta lähetettävinä sanajumalanpalveluksina seurakuntien pääkirkoista. Kaikki pääsiäisen ajan tapahtumat ovat osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/paasiainenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi on palmusunnuntaista eteenpäin lähetyksiä jumalanpalveluksista ja hartauksista suorina lähetyksinä eri kirkoista. Joka ilta voi myös hiljentyä kuulemaan iltahartauksia kirkoista pitkäperjantaita lukuun ottamatta. Lähetykset alkavat virtuaalikirkossa iltaisin klo 18.00.  Nettiradion lähetyksiä voi puolestaan seurata osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

“Kiitollisella mielellä saadaan Oulussa osallistua virtuaalikirkon ja nettiradion kautta oman seurakunnan pääsiäisen viettoon. Siunattu teknologia tulee tässä avuksemme”, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Satu Saarinen kiittelee. 

Yksi suosituimmista pääsiäisten pyhistä on kiirastorstai, jonka messu ja ehtoollinen on ollut monelle yksi pyhien kohokohdista 

“Kiirastorstain messu on perinteisesti montaa aistia puhutteleva ja ehtoollisella käyminen kuuluu olennaisena osana kiirastorstaihin. Uskon, että tämä pääsiäisen aika jää mieleen juuri tästä syystä: emme pääse viettämään ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä kirkkoihin, yhdessä”, Saarinen sanoo. 

Tuohusten tuoksu, viinin ja leivän maku, vieri viereen polvistuminen saa nyt odottaa. Siksi ajattelen, että nyt hiljaisen viikon tunnelmissa korostuu ja puhuttelee erityisesti odotus ja kaipaus. Sehän on ihmisen osa muutenkin usein, se oli opetuslastenkin osa. Mutta kuinka ihanalta tuntuukaan sitten aikanaan, kun odotus päättyy, ja pääsemme yhteiseen pöytään”, Saarinen kuvailee. 

Hiljainen viikko alkaa palmusunnuntaina 5. huhtikuuta lähetettävinä sanajumalanpalveluksina seurakuntien pääkirkoista. Kaikki pääsiäisen ajan tapahtumat ovat osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/paasiainen. 

Lähetysten lisäksi Instagramissa ja Discordissa on omia nuorille ja opiskelijoille suunnattuja tapahtumia mm. kirkkokahveina, päivähartauksina ja livelähetyksinä. 

Jumalanpalvelusten ja hartauksien lisäksi hiljaisella viikolla voi kuunnella ja katsoa keskiviikkona 8.4. Pyhän Tuomaan kirkosta lähetettävää konserttia alkaen klo 19.00. Konsertissa esiintyy oululainen muusikko Miikka Lehtoaho, joka soittaa otteita mm. Johan Sebastian Bachin passioista instrumentaaliversioina.  

Nettiradion kautta voi kuunnella perheen pienimpien kanssa voi katsoa lähetyksen virtuaalikirkossa tai kuunnella nettiradiota palmusunnuntaina 5.4. perhekirkosta Kiimingistä klo 10 alkaen sekä toisena pääsiäispäivänä 13.4. klo 10 Haukiputaan kirkosta.