Uutislistaukseen

metsä pisara suru havu sade_Sanna Krook_M.jpg

Saattohoitopotilaille etsitään tukihenkilöitä

16.1.2016 10.07

Menovinkit viikolle 3

 

Empaattisia, elämänkokemusta ja riittävästi aikaa omaavia, tasapainoisia ihmisiä haetaan saattohoidossa olevan potilaiden tai heidän läheistensä tukihenkilöiksi ja kiireettömäksi vierellä kulkijaksi.

Lauantaina 23.1. klo 9–15  järjestetään saattohoidossa olevan potilaiden tai heidän läheistensä tukihenkilötoiminnan infopäivä Keskustan seurakuntatalolla (isokatu 17, pieni seurakuntasali). Infopäivään tulee ilmoittautua etukäteen, 21.1. mennessä Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajalle Virpi Sipolalle p. 0400 944 263 tai virpi.sipola@pssy.org.

Infopäivän järjestävät  yhteistyössä Oulun ev.lut. seurakunnat, Kaupunginsairaalan palliatiivinen osasto A2 sekä Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys ry.

https://www.vapaaehtoistyo.fi/oulu/vapaaehtoistyo/6514

 

 

Oulun ev.lut. seurakuntien menovinkit 18.–24.1.2016

Palvelupiiri Auttavat kädet maanantaina 18.1. kello 13–14.30 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Avoin ryhmä Karjasillan seurakunnan alueella diakonian vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille. Oletko kiinnostunut toimimaan diakonian vapaaehtoistehtävissä Karjasillan seurakunnassa? Tule mukaan yhteiseen kokoontumiseemme, jossa tapaat muita vapaaehtoisia ja saat tietoa ajankohtaisista tehtävistä. Aloitamme kokoontumisen pienellä hiljentymisellä ja jatkamme jutustellen kahvikupposten ääressä.

Nuorisotyön päivystys keskiviikkona 20.1. kello 15–17 Keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17). Mitä sinulle kuuluu? Mahdollisuus vaihtaa livenä kuulumisia nuorisotyönohjaajan kanssa.  Mikään asia ei ole liian pieni tai iso ettemme voisi siitä kuulumisia tai ajatuksia vaihtaa. Hupattelua ja rupattelua kahvi tai tee kupposen äärellä nuorille ja nuorille aikuisille.
Lisätietoja Mono Kuoppala 040-5747124 tai Jukka Kärkkäinen 040-5747183.

Aikuisten kuntopiiri keskiviikkona 20.1. kello 17–18 Hintan seurakuntatalon liikuntasalissa (Hintantie 89). Kuntopiirissä tehdään venytteleviä ja rauhallisia liikkeitä.

Naistenryhmän vesijumppa perjantaina 22.1. kello  12.30–14 Raksilan uimahallilla. Päihdetyön Naistenryhmän ja Tavoiteryhmän yhteinen vesijumppa Raksilan uimahallilla kello 13. Osallistumme yhdessä yleiseen vesijumppaan Raksilan uimahallilla. Tapaamme uimahallin aulassa klo 12.30.

Lisätietoja  Seurakuntatyön erityispalvelujen päihdetyön diakoni Tellervo Kianto  p. 040 756 4022

Teetä, tekemistä ja tarinoita -matkaryhmän lähetyskahvila -kohtaamispaikka lauantaina 23.1. kello 18– 22 Keskustan seurakuntatalolla (Isokatu 17). Teetä, tekemistä ja tarinoita -lähetysryhmän kahvila, kohtaamispaikka uusille ja vanhoille oululaisille. Kahvilaan voi ottaa sukankutimen mukaan, juoda teetä, parantaa maailmaa ja kohdata uusia ihmisiä. Kahvilassa on mahdollisuus ostaa edulliseen hintaan teetä ja pientä purtavaa. Kahvilaan ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhat oululaiset sekä ohikulkumatkalla olevat.

Lisätietoja Oulun tuomiokirkon lähetyssihteeri Anneli Nieminen 040-5747105 .

Ekumeenisen rukousviikon ilta lauantaina 23.1. kello 18.30–20 Rajakylän seurakuntakodissa (Tervakukkatie 2). Tuiran seurakunnan ja Oulun assyrialaisten yhdistyksen järjestämässä tapahtumassa tutustutaan Idän assyrian kirkon uskoon ja elämään heidän kotimaassaan ja Suomessa. Illan ohjelmasta vastaavat assyrialaiset kristityt sekä Niilo Pesonen ja Veijo Koivula. Assyrialaisten tarjoamat kirkkokahvit.
Assyrialaiset ovat aramean- ja syyriankielinen kristitty vähemmistökansa. Lisätietoa wikipediasta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Assyrialaiset_(kansa)

Oulun seurakuntayhtymän 50-vuotisjuhlamessu sunnuntaina 24.1. kello 10 Oulun tuomiokirkossa. Messun toimittaa Pauli Niemelä, saarna Matti Pikkarainen. Kanttorina Henna-Mari Sivula ja urkurina Lauri-Kalle Kallunki. Juhlamessussa avustavat Gaudiate-kuoro, johtaa Laurila Nurkkala, Haukiputaan Kirkon kamarikuoro, johtaa Hannu Niemielä ja  Oulun tuomiokirkon kamarikuoro, johtaa Lauri-Kalle Kallunki. Lähetys radio Dein kautta ja Virtuaalikirkossa www.virtuaalikirkko.fi.

Oulun seurakuntayhtymä 50 vuotta -juhla sunnuntaina 24.1. noin kello 11.30 alkaen Keskustan seurakuntatalolla. Kello 10 messun jälkeen juodaan juhlakahvit Keskustan seurakuntatalolla (Isokatu 17), minkä jälkeen alkaa juhlaseminaari. Seminaarin aiheena on "Oulun seurakuntayhtymän tulevaisuus". Johdantopuheenvuoron ja historiakatsauksen pitää tuomiorovasti Matti Pikkarainen. Sen jälkeen järjestetään paneelikeskustelu, jossa ovat mukana lääninrovasti, Karjasillan seurakunnan kirkkoherra Juhani Lavanko, yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Arto Kivioja sekä seurakuntarakenteiden kehittämishankkeiden projektipäällikkö Terhi Jormakka Kirkkohallituksesta. Paneelikeskustelun juontaa tiedottaja Rebekka Naatus. Keskustan seurakuntatalolla on myös valokuvanäyttely ja esineistöä seurakuntayhtymän historian ajalta.  

Oulun seurakuntayhtymän 50-vuotisjuhlakonsertti sunnuntaina 24.1. kello 18 Oulun tuomiokirkossa. Oulun seurakuntien puhallinorkesteri Viventin sekä Kanttorikuoron konsertti. Vapaa pääsy.

Musiikkia talvipäivän siniseen hetkeen -konsertti sunnuntaina 24.1. kello 14–15 Tuiran kirkkossa (Myllytie 5) Tuiran seurakunnan tammikuun sunnuntai-iltapäivien konserttisarjan neljännessä konsertissa esiintyvät sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola, klarinetisti Annamaaria Heikkilä ja pianisti Annaleena Porttikivi. He konsertoivat yhdessä ensimmäisen kerran jo kymmenisen vuotta sitten. Yhteistyö on säilynyt siitä asti ja heitä yhdistääkin rakkaus kamarimusiikkiin sekä lisäksi nykyään työ Länsi-Pohjan musiikkiopistossa. Kamarimusiikkikonsertissa kuullaan saksalaisia ja suomalaisia liedejä sekä myös teos klarinetille ja pianolle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelmamaksu 5 euroa.

Musiikkia siniseen hetkeen sunnuntaina 24.1. kello 16–17.30 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Musiikkia siniseen hetkeen -konserttisarjan konsertissa esiintyy Oulun konservatorion kamariorkesteri johtajanaan Osmo Leponiemi, solisteina Anni Haapaniemi ja Sanna Niemikunnas, oboe. Ohjelmassa Griegin, Vivaldiin, Brittenin ja Rahmaninovin sävellyksiä. Kahvitus ennen konserttia alkaen kello 15, vapaaehtoinen kahviraha.

 

Kuva: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook

Menovinkit 15.1.2016