Uutislistaukseen

Talvihäät helposti ja juhlavasti Haukiputaan ja Oulun tuomiokirkon vihkihetkissä

Helmikuun 22. päivä vietetään vihkihetkiä Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a) ja Haukiputaan kirkossa (Kirkkotie 10). Haukiputaalla vihitään pareja kello 12—15 ja tuomiokirkossa 16—18 välisenä aikana.
Vihkihetki Kuvaaja Sanna Krook_S.jpg

Kuva: Sanna Krook.

Haukiputaalla vihkihetki järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. ”Haluamme tarjota mahdollisimman monelle helpon tavan avioitua kauniissa kirkossamme. Lisäksi tarjoamme kakkukahvit kaikille vihkipareille seurakuntatalollamme”, kertoo Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra Jaakko Tuisku.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa vihkihetkiä on järjestetty jo yli 10 vuoden ajan. Vihkihetket ovat vakiintuneet osaksi tuomiokirkkoseurakunnan toimintaa, sillä pienimuotoiselle ja helpolle tavalle mennä naimisiin on ollut tilausta. Vuoden 2020 muut vihkihetket pidetään Oulun tuomiokirkossa 15.5., 11.9. ja 13.11. kello 15—17.

Vihkihetkiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan parit vihitään saapumisjärjestyksessä. Mukaan tarvitaan esteettömyystodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä osoitteesta  www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta  tai asioimalla Oulun aluekeskusrekisterissä (Isokatu 17).

Numerosarjat kiinnostavat vihkipareja

Helmikuun numerollisesti helposti muistettavat päivämäärät innostavat pariskuntia vihille. Oulun seurakunnissa onkin tehty useita varauksia kirkkoihin 22.2. lauantaipäivälle. Esimerkiksi tuomiokirkkoon on varattu neljä vihkimisaikaa.

Hauskan numerosarjan muodostavat päivämäärät ovat olleet aiempina vuosina suosittuja vihkihetkiä. Esimerkiksi 10.10.10., 11.11.11 vihittiin useita pareja, ja 12.12.2012 vihittiin peräti 25 paria.

Tulevan kesän suhteen esimerkiksi 8.8. vaikuttaisi jo nyt olevan suosittu ajankohta kesähäille, sillä siihen on tehty useita varauksia kirkkoihin. Elokuu on viime vuosina ollut suosituin vihkikuukausi Oulun seurakunnissa.

 

Julkaistu 28.1.2020

28.1.2020 16.48