Uutislistaukseen

Raimo Paaso, Hannu Sirén, Outi Uusimäki, Irina Niskala ja Janne Raudaskoski. Kaj Chydeniuksen juhlakonsertin on suunnitellut Hannu Sirén (toinen vas.). Konsertissa esiintyvät Raimo Paaso (vas.), Outi Uusimäki, pianoa soittaa Irina Niskala ja kolmantena solisti on Janne Raudaskoski. Lisäksi konsertissa esiintyy Coru-kuoro.

Elonkorjuusta jouluun -konsertti juhlistaa Kaj Chydeniuksen 80-vuotisjuhlavuotta

2.12.2019 15.27

Oulun tuomiokirkossa järjestetään lauantaina 7.12. klo 19 säveltäjä Kaj Chydeniuksen 80-vuotisjuhlavuoden konsertti Elonkorjuusta jouluun. Esitykseen on vapaa pääsy, vapaaehtoinen käsiohjelma maksaa 10 euroa.

 

Konsertissa esiintyvät Outi Uusimäki, Raimo Paaso ja Janne Raudaskoski. Heitä säestää pianolla Irina Niskala. Lisäksi mukana on lauluyhtye Coru johtajanaan Anna-Haanpää-Vesenterä ja heitä säestää pianolla Riitta Piippo. Konsertin juontaa tuomiorovasti Satu Saarinen. Ohjelman on suunnitellut 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä Chydeniuksen lauluihin keskittyneen Toppilan Laulustudion vetäjä Hannu Sirén.

Sirén on suunnitellut ja tematisoinut konserttiohjelman ajanjaksolle elokuusta jouluaikaan – säveltäjän syntymäpäivä sijoittuu ajanjakson puoliväliin.  Ohjelmaan sisältyy suppea, mutta edustava otos Chydeniuksen tavattoman laajasta sävellystuotannosta (ainakin 8000 laulua tähän mennessä) sekä kotimaisten ja ulkomaisten runoilijoiden teksteistä.

Konsertissa ei tällä kertaa kuulla kaikkein tunnetuimpia Chydenius-klassikkoja, mutta siihen sisältyy säveltulkintoja sekä kuolemattomista suomalaisista runoista, kuten Aleksis Kiven Suomenmaa, Otto Mannisen Joutsenet, Kaarlo Sarkian Erottua ja V.A. Koskenniemen Orvokit lumessa, että uudemmista klassikoista, kuten P. Mustapään Lintujen tuonela, Matti Rossin Hyvästi Ariel, Viljo Kajavan Suomen joulu ja Aulikki Oksasen Lintukotolaiset.

Konserttiohjelman 20 laulusta 16 on sävelletty 2000-luvulla, runoja on kuudentoista runoilijalta, joista vain kaksi elää ja kirjoittaa yhä: vuonna 1944 syntyneet Aulikki Oksanen ja Bengt Pohjanen. Konsertti sisältää asian luonteeseen kuuluvasti paljon nostalgiaa, muistoja, kohtaamisia ja eroja, ihmisen elon ja osan pohdintaa luontoon ja vuodenaikaan liittyvien runokuvien kautta.