Hiuskasta Hiukkavaaran asukkaiden kohtaamispaikka

6.8.2019 15.26

Oulujoen nallet Hiuskan pihalla_M.jpg Hiuskan käyttöönottojuhlassa ovat mukana Oulujoen kirkon nallet. Kuva: Anu Suomalainen

Hiukkavaaran seurakuntakodin käyttöönottojuhlaa vietetään torstaina 15. elokuuta kello 18.00 alkaen (Paraatikuja 8). Upouuden liikekeskuksen yhteyteen valmistunut tila nimettiin Hiuskaksi alueen asukkaille järjestetyllä nimikilpailulla. Sen toiminta tulee painottumaan perhe-, lapsi- ja varhaisnuorisotyöhön.

Hiuskan siunaa käyttöön piispa Jukka Keskitalo. Lapsiperheet on huomioitu avajaisten ohjelmassa: vieraita ovat vastaanottamassa Oulujoen kirkon nallet, ja lapsille on tarjolla toimintarasteja. Ohjelmaan sisältyy myös musiikkia ja kesäinen tarjoilu.

Viime keväänä Oulujoen seurakunnan työryhmä kyseli alueen asukkailta, minkälaista toimintaa he toivovat järjestettävän uuteen seurakuntakotiin.

Varhaiskasvatuksen ohjaajan Maaret Sulkalan mukaan noin 80 prosenttia vastaajista toivoi avointa tilaa, jossa vanhemmat voisivat oleskella lasten kanssa.

– Asukkaiden toiveisiin pyritään vastaamaan siten, että tilat ovat avoinna joka viikko keskiviikosta perjantaihin kello 14–18. Tuona aikana sinne voi tulla vapaasti piipahtamaan, hengähtämään, leikkimään, syömään eväitä tai vaikka tapaamaan ystäviä.

Seurakuntakodin avoimiin iltapäiviin tullaan järjestämään monenlaista toimintaa, kuten kirppiksiä, myyjäisiä, lapsiparkkia ja pop up -tapahtumia. Välillä tarjotaan myös hengähdystä arkipäiviin: taaperomessuja, retriittejä ja hiljentymistä.

– Maanantaisin seurakuntakodissa on säännöllisesti lapsiperheiden Puuha- ja pulinapaikka kello 13–16. Tiistai- ja torstaiaamuina tilassa kokoontuvat seurakunnan päiväkerhot ja arki-iltoina varhaisnuorisotyön kerhot, Sulkala kertoo.

Hiuska poikkeaa perinteisestä seurakuntakodista kodinomaisella sisustuksellaan. Kaikkiaan 254,5 neliömetrin tila on jaettu kalustuksella osiin, joihin kuuluvat keittiö, olohuone, lastenhuone ja piha, jonne on rakennettu pieni leikkimökki. Tila on Oulujoen seurakunnan käytössä vuokrasopimuksella.
 

« Uutislistaukseen