Uutislistaukseen

Metsuri töissä raivaamassa puita Metsuri raivasi alkuviikosta.Oulun hautausmaalla juhannuksena kaatuneita puita. (Kuva: Iida Putkonen)

Juhannuksen kova tuuli kaatoi puita Oulun ja Oulujoen hautausmailla

26.6.2019 14.52

Juhannuspäivänä ja sunnuntaina riehunut kova tuuli kaatoi puita Oulun ja Oulujoen hautausmailla. Tuuli repi lisäksi oksia ja käpyjä puista, joita kerättiin myrskyn jälkeen hautausmailta. Ylipuutarhuri Sari Hirsikorven mukaan suuremmilta vahingoilta kuitenkin säästyttiin.

 

- Oulun hautausmaalla kaatui kaksi isoa koivua ja muurin vierestä sen ulkopuolelta oli kaatunut tuomi hautausmaan puolelle.

Metsuri kutsuttiin töihin myös Oulujoen hautausmaalle, jossa oli kaatunut yksi iso koivu aidan päälle.

Eniten tuulesta kärsivät syreenipensaat ja Intiön kappelin puolella kaatui useampia pienempiä puita. Vanhan kappelin lähellä oleva koivu oli lisäksi mennyt halki, joten se joudutaan vielä kaatamaan.

Hautauspalveluiden puutarhuri Outi Soukainen kertoo, että jos puut ovat vahingoittaneet hautauskiviä, he huolehtivat kiven pystyyn nostamisesta tarvittaessa, mutta muutoin kiven korjaaminen jää omaisten vastuulle. Hautakivet ovat omaisten omistuksessa eikä seurakunta korvaa luonnonilmiöstä tai muusta kolmannesta osapuolesta johtuvia vahinkoja.

- Käytännön työn tekee usein kiviliike joko meidän tai omaisten pyynnöstä.