Uutislistaukseen

Pelasta pimppi - Seis silpomiselle -valokuvanäyttelyn avajaiset Oulun tuomiokirkon Cafe Kryptassa

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kesäkahvila Cafe Kryptassa avautuu 19.6. kello 19 valokuvaaja Laura Ojan Pelasta pimppi - Seis silpomiselle -valokuvanäyttely. Samassa tilaisuudessa julkistetaan kesäkahvilan uudet myyntiartikkelit: oululaislähtöisen suunnittelijan Marianne Valolan uudet Naisten päivä -tuotteet. 

Naisten päivä -korvakorut on suunnitellut Marianne Valola.

Naisten päivä -korvakorut on suunnitellut Marianne Valola.

Suomen World Visionin kampanja Pelasta pimppi - Seis silpomiselle kerää varoja tyttöjen silpomisen vastaisen työn hyväksi. Cafe Kryptassa on kesän ajan mahdollisuus osallistua kampanjakeräykseen tekstarilahjoituksella tai tilisiirrolla. Kampanjatuotteena on Paola Suhosen/Ivana Helsinki suunnittelema Pelasta Pimppi -heijastin. Näyttely on avoinna kahvilan aukioloaikoina ja tuotteita voi ostaa kahvilasta. Café Krypta on avoinna 9.8. asti, maanantaista torstaihin 10 - 19 ja perjantaisin 10 - 15. 

Kansalaisaloite, jossa vaaditaan tyttöjen silpomisen kieltämistä erillislailla, luovutettiin 3.6.2019 eduskunnalle. Suomen World Vision oli asiantuntijajärjestönä kansalaisaloitteessa, jonka aloitteentekijänä toimi Finlayson. Avajaisissa kerrotaan lisää järjestön silpomisen vastaisesta työstä. Valokuvanäyttelyn lisäksi tapahtumassa julkaistaan kesän uudet myyntiartikkelit: Naisten päivä -tuotteet, jotka ovat oululaislähtöisen suunnittelijan Marianne Valolan käsialaa.  
 

”Korvakorujen, avainnauhojen ja heijastimien kautta haluamme positiivisella, iloisella ja reippaalla tavalla muistuttaa siitä, että jokaisella ihmisellä sukupuolesta riippumatta on oikeus omaan kehoon, turvalliseen kasvuun, seksuaalisuuteen ja sukupuoleensa. Moni nainen meillä ja maailmalla kohtaa sukupuoleensa kohdistuvaa väkivaltaa, josta silpominen on yksi raju esimerkki.”, kertoo tuomiorovasti Satu Saarinen.


Suunnittelija Marianne Valola kertoo Naisten päivä malliston tausta-ajatuksesta: 

”Naisten Päivä -mallisto on ystävällinen vastalause rumille puheille ja ikäville asenteille. Naisten Päivä -designeilla on kiroilua torjuva vaikutus. Naisten Päivä nostaa kissan pöydälle ja tekee loukkaavat sanat tyhjiksi. Kun sanoo rumasti puhutun sanan sata ja miljoona kertaa kauniisti, se lakkaa olemasta ruma. Maailmaan synnytään naisten kautta ja naiseus on kaunista ja arvokasta. Iloista Naisten Päivää joka päivä!” 
 

”Toivomme, että näitä koruja menee lahjoiksi ja kehopositiivisuuden ja sukupuolen moninaisuuden merkiksi. Myös muita Mariannen tuotteita on tarjolla, heijastimia ja avainnauhoja, sekä pleksisiä ristikorviksia. Pappina koen, että sekä risti, että Naisten päivä -korut kertovat lopulta samasta asiasta: Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja tärkeä. Jokaisen tehtävä on muuttaa maailmaa tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi.”, sanoo tuomiorovasti Saarinen. 


Korujen koukkuosat ovat allergiatestattua sterling-hopeaa ja koruosa ruostumatonta terästä. Korut on valmistettu, kasattu ja pakattu Suomessa. Pienemmän korvakoruparin hinta on 29 euroa ja isomman 32 euroa.

Oulun tuomiokirkon Cafe Kryptan tuotto menee tänä vuonna Suomen World Visionin silpomisen vastaiseen työhön Keniassa ja Somaliassa sekä Suomen Lähetysseuran kohteisiin: Isoäidit orpolasten tukena Zimbabwessa, albiinotyö Tansaniassa ja vammaistyö Kambodzhassa. 

 

Julkaistu 13.6.2019 

13.6.2019 15.53