Uutislistaukseen

Suvivirsi tuo kesän sydämiin Rotuaarilla ja Virtuaalikirkossa

Sunnuntaina 26.5. kello 12 Oulun kävelykatu Rotuaarilla lauletaan Suvivirsi alkavan kesän merkiksi. Avoimen taivaan alla vietettävä Suvilinnun messu välitetään suorana videolähetyksenä osoitteessa  www.virtuaalikirkko.fi
Suvivirsi-kampanjan tunnuskuva

Suvivirsi soi ympäri Suomen Kirkon Ulkomaanavun kampanjan kautta.

Messun jälkeen kello 13 Rotuaarilla tarjotaan pullakahvit. Sateen sattuessa tapahtuma siirretään Oulun tuomiokirkkoon.  Rukousaiheita voi lähettää ennakkoon tapahtuman oman Facebook-sivun kautta.

Tapahtuman toteutuksessa on mukana suuri joukko seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Messun toimittaa Oulun tuomiorovasti  Satu Saarinen ja häntä avustaa kappalainen Antti Leskelä Oulujoen seurakunnasta. Messussa saarnaa Oulujoen kirkkoherra Ilkka Mäkinen ja musiikista vastaavat kanttorit Lauri Nurkkala ja Sanna Leppäniemi sekä Valakia-kuoro. 

”Tässä tapahtumassa kirkko on konkreettisesti läsnä ihmisten keskellä.  Suvivirsi tuo yhteen eri-ikäiset ihmiset erilaisista elämäntilanteista laulamaan yhdessä kesän kynnyksellä. Se on aina yhtä upea kokemus”, kertoo Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen.  

Suvivirsi soi samana päivänä kautta Suomen, sillä tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa. Jumalanpalveluksen kolehti kerätään ugandalaisten lasten ja nuorten koulutuksen hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Lisätietoja kampanjasta löytyy osoitteesta  www.suvivirsi.fi.  

 
Oulun ev.lut. seurakunnissa järjestetään samana päivänä jumalanpalvelukset kello 10 Haukiputaan, Ylikiimingin, Kiimingin ja Oulunsalon kirkoissa sekä kello 12 Pyhän Andreaan kirkossa ja kello 13 Yli-Iin kirkossa ja Jäälin kappelissa. Muita jumalanpalveluksia Oulussa ei ole sunnuntaina 26.5. päiväsaikaan. 


Suvivirsi kajahtaa Oulussa myös torstaina 23.5.: 


To 23.5. klo 10—13 Perinteinen ilmainen Suvilinnun päivä -kevättapahtuma Pyhän Tuomaan kirkon pihalla (Mielikintie 3).  Yhteisötapahtuma on suunnattu alueen asukkaille, päiväkodeille ja seurakuntalaisille. Tapahtumassa on tiedossa leppoisaa yhdessäoloa - makkaranpaistoa, mehua, pullaa ja kahvia sekä yhteislaulua tasatunnein. Tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa. 

 


To 23.5. klo 16—18 Suvilinnun grilli-ilta Hintan seurakuntatalo (Hintantie 89). Tule laulamaan, paistamaan makkaraa ja viettämään aikaa yhdessä. Tarjoilu on maksuton, mutta halutessaan voi antaa vapaaehtoisen lahjoituksen Kirkon Ulkomaanavun lippaaseen. Tapahtuma järjestetään ulkona, joten varaudu sään mukaan.  Tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa. 

 


To 23.5. klo 18—20 Suvilinnun laulut Oulun satamaravintolassa (Satamatie 35). Tervetuloa mukaan laulamaan tuttuja Suvilinnun lauluja. Illassa mukana Pertti Haipola. Tapahtumassa on kahvitarjoilu. Tapahtuma on osa Kirkon Ulkomaanavun valtakunnallista Suvivirsi-kampanjaa. Julkaistu 20.5.2019

 

20.5.2019 09.40