Uutislistaukseen

Ylikiimingin Motoristikirkko täyttää 20 vuotta

Oulun seudun motoristien ajokauden alkuun kuuluu perinteiseen tapaan Ylikiimingin motoristikirkko helatorstaina kello 12. Tulevana helatorstaina 30. toukokuuta juhlitaan pyöreitä vuosia, sillä moottorit pärisevät Ylikiimingin kirkonmäellä jo 20. kertaa. 
Motoristikirkko helatorstaina 2018 Ylikiimingin kirkossa

Motoristikirkko veti kirkon ja parkkipaikan täyteen väkeä helatorstaina 11.5.2018 Ylikiimingissä.

Motoristikirkko on gospeltyyppinen jumalanpalvelus, jossa pyydetään ja saadaan siunaus tulevalle ajokaudelle ja kesän kilometreille. Motoristiteema tulee jumalanpalveluksessa esiin saarnassa sekä ”Motoristin psalmissa” ja ”Motoristin esirukouksessa”, joissa kummassakin kiitetään Luojaa motoristin vapaudesta sekä pyydetään suojaa ja varjelusta tien päälle. 


Jumalanpalveluksessa saarnaa Ylikiimingin motoristikirkon ”grand old man” Jouni Riipinen, liturgina on Ari Savuoja ja motoristin psalmin lukee Tellervo Kianto. Musiikista huolehtii alkuperäinen Ylikiimingin oma kokoonpano YK Gospel.  Toteutuksessa on mukana myös moottoripyöräkerho Gospel Riders.


Kirkonmenojen päätyttyä - kolminkertaisen moottoriylistyksen jälkeen - kirkon pihasta lähtee motoristien paraatiajo kiertämään Ylikiimingin harjun lenkin. Paraati palaa takaisin kirkonmäelle uudelle seurakuntatalolle (Kirkkomäki 12), jossa tarjotaan kaikille kirkkokahvit. Lisäksi myynnissä on makkaroita lähetystyön hyväksi.  


”Monille motoristikirkosta on muodostunut jokakeväinen perinne. Tänne halutaan tulla, kirkko on yleensä melkein täynnä. Myös niiden, jotka eivät muuten käy kovin usein kirkossa, on helppo liittyä joukkoon ja kokea olevansa hyvässä porukassa”, kuvailee motoristikirkossa liturgina toimiva Ari Savuoja.

 

Julkaistu 3.5.2019

 

 

14.5.2019 09.56