Uutislistaukseen

Lämsänjärven Lastenpäivien ilmoittautuminen on alkanut

Lastenpäivät ovat päiväleirejä, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden turvalliseen ja leppoisaan ajanviettoon arkipäivisin. Tarkoituksena on tukea oululaisia perheitä, joissa lapset voisivat muuten viettää päivät itsekseen vanhempien ollessa töissä, mutta mukaan ovat tervetulleita myös lapset, joiden vanhemmat ovat kotona. Tänä vuonna toiminta on suunnattu vuosina 2009–2012 syntyneille pienille koululaisille.

Touhuilua Lastenpäivillä Lämsänjärvellä kesäkuussa 2018

Lämsänjärvellä pelattiin ja uitiin viime kesänä iloisissa tunnelmissa. Kuva: Sanna Krook

Lastenpäivät järjestetään Lämsänjärven kaupunkileirikeskuksessa (Hiihtomajantie 2) arkipäivisin kello 10–15, lukuun ottamatta juhannusaattoa 21.6. Ohjelmaan kuuluu vapaata leikkiä ja ohjattua tekemistä, kuten askartelua ja pelaamista. Sään salliessa pääsee myös uimaan. Jokaiseen päivään sisältyy lapsille sopiva, pieni hartaushetki. Lapsille tarjotaan myös päivittäin lämmin ruoka.

”Lisäksi teemme muutamia päiväretkiä, joista ilmoitetaan erikseen. Aiempina vuosina olemme käyneet muun muassa Tietomaassa, Ainolan puistossa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa”, kertoo Karjasillan seurakunnan lapsi- ja perhetyön sihteeri Mari Jääskeläinen.

 

Lastenpäivätoimintaa on järjestetty Oulussa jo yli 50 vuoden ajan

Lastenpäivätoiminta on ilmaista, ainoastaan päiväretkistä veloitetaan pieni maksu. Leirikeskuksessa ohjaajina toimivat seurakunnan omat kokeneet koulutetut lastenohjaajat. Lisäksi apuna on myös kesäsetelinuoria. 

Lastenpäiville ilmoittaudutaan Oulun seurakuntien nettisivuilla: www.oulunseurakunnat.fi/lastenpaivat. Jokaiselle viikolle ilmoittaudutaan edellisen viikon torstaihin mennessä.

 

”Jos haluaa varmistaa paikan Lastenpäiville, paras tapa on ilmoittautua netin kautta. Toki paikkoja voi aamulla kysyä paikanpäältäkin ja lapsi saa kyllä paikan, jos tilaa on. Joka päivä tarjoillaan kuitenkin lämmin ruoka, joten ennakkoilmoittautumisilla voimme huomioida ruoka-aineallergiat ja ruokamäärän paremmin”, toteaa Jääskeläinen. 

Lastenpäivien järjestelyistä vastaa Karjasillan seurakunta. Jo yli 50 vuoden ajan järjestettyyn toimintaan on viime vuosina osallistunut päivittäin 30–80 lasta ajankohdasta riippuen. Viime vuosina toiminta on keskittynyt Lämsänjärvelle. 

 

Lasten kesätoimintaa järjestetään eri puolilla Oulua

Lastenpäivien lisäksi seurakunnat tarjoavat alakouluikäisille lapsille kesätoimintaa muun muassa Kiimingin kesäkerhoissa sekä Haukiputaan seurakunnan toimintapäivissä. Molemmat seurakunnat järjestävät koululaisille myös kesäleirejä. Lisäksi alle kouluikäisille on tarjolla kesätekemistä useissa seurakunnissa. Lisätietoja: www.oulunseurakunnat.fi/tule-mukaan/lapsille-ja-lapsiperheille/kesatoiminta-2019

 

 

Julkaistu 7.5.2019

7.5.2019 13.02