Kaskisen runoja pelimannien säestyksellä Kansanlaulukirkossa

8.3.2019 10.21

sahansoittajat_XL.jpg Suomen sahansoittajat on yksi Kansanlalulukirkossa esiintyvistä pelimanniryhmistä. Kuva: Jorma Airola

Sunnuntaina 17.3. kello 10 Kastellin kirkossa (Töllintie 38) pidetään Kansanlaulukirkko, jonka musiikilliseen toteutukseen osallistuu useita pelimanniryhmiä. Karjasillan seurakunta järjestää messun yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa.

"Kansanmusiikkiliitolla on tuona viikonloppuna Oulussa Samuelin Poloneesi -festivaali. Tapahtuman tuottaja Janne Ojajärvi otti seurakuntaan yhteyttä ja ehdotti Kansanlaulukirkon järjestämistä. Meidän mielestä tämä on loistavaa yhteistyötä", Karjasillan seurakunnan kanttori Riitta Piippo iloitsee.

Kansanlaulukirkossa veisataan kansansävelmiin pohjautuvia lauluja, jotka on sanoittanut suosittu lauluntekijä ja virsirunoilija Anna-Mari Kaskinen. Kansalle tuttujen melodioiden yhdistäminen hengellisiin lauluihin on vanha perinne, jota myös Martti Luther osasi aikoinaan hyödyntää.

Kastellin kirkon messussa soivat monet kaikkien tuntemat sävelmät, esimerkiksi synnintunnustuslaulussa Tuonne taakse metsämaan, esirukouslaulussa Täällä Pohjantähden alla ja loppulaulussa Tein minä pillin pajupuusta.

"Olemme järjestäneet Kansanlaulukirkkoja Karjasillan seurakunnassa aikaisemminkin, mutta tänä keväänä pelimannit ovat mukana ensimmäistä kertaa. Messuun osallistuu kaikkiaan 46 soittajaa ja noin 16 laulajaa Anja Hinkkasen johtamasta Sakarat-lauluryhmästä", Piippo kertoo.

Kansanlaulukirkon messun toimittaa Mirjami Dutton, ja häntä avustavat Seppo Meriläinen, Esa Nevala, Jorma Laapotti sekä kaksi rippikouluryhmää.

Kanttorina on Riitta Piippo ja hänen lisäkseen musiikista vastaavat Sakarat Laulupelimannit, Riatomaanikot, Kortesjärven pelimannit, Talkoopelimannit, Ylä-Savon pelimannit ja laulajat, Cu4, Kuopion pelimannit, MAJA-duo, Suomen Sahansoittajat, Villiinny viulusta, Leppävirran Pelimannit ja Harjavallan Pelimannit. Samuelin Poloneesi -festivaalin koko ohjelma on luettavissa täältä: www.kansanmusiikkiliitto.fi/samuelinpoloneesioulu.

 

 

« Uutislistaukseen