Uutislistaukseen

Rohkeutta -tapahtuma nuorille aikuisille Tuiran kirkossa - puhujana muun muassa Meeri Koutaniemi

Lauantaina 16. helmikuuta kello 16-23 Tuiran kirkolla (Myllytie 5) ollaan rohkeuden lähteillä. Nuorille aikuisille suunnatussa Rohkeutta-tapahtumassa omasta elämänrohkeudestaan ammentavat muun muassa kuvajournalisti Meeri Koutaniemi, lähetystyöntekijä Pia Pyhtilä ja AC Oulun riveissä pelannut jalkapalloilija Johannes Wentin. 

Meeri Koutaniemi  on palkittu valokuvaaja ja journalisti.

Meeri Koutaniemi on dokumentoinut maailmaa ja sen selviytysmistarinoita yli 40 maassa.

Iltaa luotsaavat Jenna Utriainen ja Tomi Koho. Musiikista vastaa houseband Oulujoki All Stars. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja siihen kuuluu ilmainen ruokailu ja iltapala sekä iltamessu päivän päätteeksi.


Meeri Koutaniemi on palkittu valokuvaaja ja journalisti, joka on dokumentoinut maailmaa ja sen selviytymistarinoita yli 40 maassa ja keskittynyt työssään ihmisoikeuksiin. Tuiran kirkossa hänen puheenvuoronsa käsittelee rohkeutta elämän tarkoituksen etsimisessä ja ihmisoikeuksien puolustamisessa.

Pia Pyhtilä on ollut perheineen 11 vuotta Tansaniassa Suomen Lähetysseuran lähettinä. Hänen työhönsä on kuulunut muun muassa syrjittyjen albinismista kärsivien ihmisten auttaminen. Yli 20 vuotta jalkapalloa pelannut Johannes Wentin puhuu joukkueurheilusta kasvun paikkana monella elämän osa-alueella.


"Muutaman viime vuoden aikana maailmanpolitiikassa on tapahtunut isoja muutoksia, jotka ovat heittäneet uudenlaisia varjoja erityisesti elämänpolkuaan hahmottavien nuorten aikuisten eteen. Myös ympäristökysymykset herättävät huolta. Haluamme tämän tapahtuman kautta valaa rohkeutta ja antaa rakennusaineita nuorille aikuisille, jotka pohtivat omaa identiteettiään ja tulevaisuuttaan", kertoo yliopistopastori Ari Savuoja Oulun ev.lut. seurakunnista. 


Rohkeutta-tapahtuman järjestelyistä vastaavat Oulun ev.lut. seurakunnat ja Oulun hiippakunta. Mukana ovat myös kristilliset järjestöt: Changemaker, Kirkon Ulkomaanapu, Kansanlähetys, Kylväjä, Suomen Lähetysseura, Uusheräys, Medialähetys Sanansaattajat, OPKO, Pipliaseura, Sley ja Suomen Raamattuopisto sekä Oulun yliopiston lääke- ja hammaslääketieteen opiskelijoiden harrastejärjestö Henkireikä. 
 


Julkaistu 21.1.2019

15.2.2019 12.29