Uutislistaukseen

Pohjankartanon kuoro Pohjankartanon kuoro esiintyy toivelauluillassa Oulun tuomiokirkossa 8.4.2019.

Yle Radio 1 kerää toivelauluja Oulun seudulta yhteislauluiltaa varten

17.1.2019 11.15

Millainen laulu sopii elämäsi valoisiin hetkiin? Entä jos valoa ei ole näkyvissä, mikä laulu silloin lohduttaa tai antaa voimaa? Voit lähettää oman toiveesi sunnuntaihin 20.1. mennessä.

Huhtikuun alussa 8.4. Radio 1:ssä soi toivemusiikki, kun Oulun tuomiokirkosta radioidaan Valon ja varjon lauluja -yhteislauluilta suorana lähetyksenä. Tapahtuma rakentuu kuulijoiden toiveiden pohjalle ja siihen on vapaa pääsy.


Omia suosikkikappaleitaan voi toivoa Yle Radio 1:n verkkosivujen kautta vielä sunnuntaihin 20.1. saakka. Samalla voi kertoa myös musiikkiin liittyvän tarinan, miksi kyseinen kappale on tärkeä ja millaisessa tilanteessa se on koskettanut. 


Toivelauluja toteuttavat Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja Pohjankartanon kuoro, mutta monet kappaleet lauletaan yhteislauluina. Toiveita kerätään jo nyt, jotta toivekappaleista ehditään tekemään sovitukset kuorolle ja pienyhtyeelle.

Ohjelman tekijöiden toivomus on, että toivelauluehdotuksia tulisi erityisen runsaasti Oulun seudulta ja että alueen ihmiset tulisivat isolla joukolla Oulun tuomiokirkkoon laulamaan ja kuulemaan koskettavia tarinoita. Tilaisuuden juontaa Yle Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma. 


Vastaavanlaisia radioituja toivelauluiltoja erilaisilla teemoilla on lähetetty aiemmin viime vuosina Jyväskylästä, Turusta ja Joensuusta, ja ne ovat keränneet paljon väkeä kirkkoihin.  

 

Julkaistu 17.1.2019