Uutislistaukseen

Oulun seurakunnissa juhlistetaan itsenäisyyspäivää perinteiseen tapaan

Oulun seurakunnat järjestävät torstaina 6.12. kello 10 itsenäisyyspäivän sanajumalanpalveluksia Oulun tuomiokirkossa sekä Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Oulujoen, Ylikiimingin ja Yli-Iin kirkoissa. 

 

Suomen lippu

Suomen lippu liehuu saloissa itsenäisyyspäivänä. Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

Kaikkien jumalanpalvelusten yhteydessä on myös seppeleenlasku sankarihaudoilla. Oulujoen hautausmaalla seppeleenlasku on jo ennen jumalanpalveluksen alkua kello 9.45. Oulun tuomiokirkon jumalanpalvelukseen voi osallistua myös verkon välityksellä osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.  


Haukiputaan seurakuntakeskuksessa vietetään jumalanpalveluksen ja seppeleenlaskun jälkeen kello 12-13 itsenäisyysjuhlaa. Ella Kakko tuo juhlaan lukiolaisen tervehdyksen ja juhlapuheen pitää Juha Virranniemi.  Musiikista vastaavat Haukiputaan Mieskuoro ja Oulun konservatorion kamariorkesteri OKKO solistinaan Reijo Alatalo. Juhlan järjestävät Haukiputaan seurakunta, Haukiputaan rintamaveteraanit ja sotainvalidit sekä Lions Club Haukipudas/Kello. 


Oulunsalon kirkossa itsenäisyyspäivän vietto käynnistyy kello 10 jumalanpalveluksella ja seppeleen laskulla, jonka jälkeen tarjotaan keittolounas ja kahvit. Itsenäisyyspäivän juhla alkaa kirkossa kello 12 ja kello 15.45 ohjelmassa on partiolaisten soihtukulkue.  


Myös Ylikiimingissä, Yli-Iissä ja Kiimingissä juhlitaan itsenäisyyttä jumalanpalveluksen päätyttyä kunniakäynnillä sankarihaudoille sekä yhteisellä juhlalla. Yli-Iin seurakuntatalon juhlassa kuullaan Yli-Iin Mieslaulajien laulua. Kiimingissä seurakuntakeskuksessa kuullaan Oulun kaupungin talousjohtaja Jukka Weisellin puhe ja juhlan musiikista vastaa Kaikuos-kuoro Jarkko Metsänheimon johdolla. 

 

Julkaistu 3.12.2018

 

3.12.2018 10.28