Uutislistaukseen

Kirkkomusiikin rikas kirjo esittäytyy Oulun seurakuntien Kirkkomusiikkiviikolla

Oulun ev.lut. seurakuntien Kirkkomusiikkiviikko tarjoaa monipuolisen musiikkitapahtumien kokonaisuuden 2.11.–9.11. välisenä aikana.  Kattaukseen kuuluu klassisen musiikin lisäksi rockia, poppia, punkkia, räppiä ja folkkia. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy Oulugospelin maksullisia konsertteja lukuun ottamatta. 

 

 

Kirkkomusiikkiviikko_ilme_2018.jpg

Klassisen musiikin konsertit käynnistyvät pyhäinpäiväaiheisella musiikilla perjantaina 2.11. kello 19 Oulunsalon kirkossa ja lauantaina 3.11. kello 19 Oulun tuomiokirkossa. Perheen pikkuväkeä kutsutaan kuulemaan Oulun seurakuntien lapsikuorojen kavalkadia maanantaina 5.11. kello 18.30 Kiimingin seurakuntakeskukseen.

 

Puhallinmusiikin ystäviä hemmotellaan Viventin tunnelmallisella iltakonsertilla Oulujoen kirkossa tiistaina 6.11. kello 19. Keskiviikkona 7.11 kello 19 Oulun seurakuntien kanttorit yhdistävät voimansa Pyhän Andreaan kirkossa Kanttorit framilla -konsertissa. 

 

Torstaina 8.11. on tarjolla useita konsertteja. Kello 18 Yli-Iin kirkossa koittaa kirkkomusiikin tähtihetki kaiken ikäisille, kun Poikakuoro Pohjantähdet tulkitsee kuorolauluja pyhäinpäivän ja kiitollisuuden teemalla. Kello 19 alkaa kolme konserttia. Suomalaisen gospelmusiikin kivijalkoihin kuuluva Jaakko Löytty esiintyy Pyhän Tuomaan kirkossa ja Ylikiimingin kirkossa konsertoivat naiskuoro Aava ja nuorisokuoro Illusia. Oulujoen kirkossa voi kuulla Tuike- ja Kaikuos-kuorojen sekä Oulunsalo Ensemblen tulkinnan Antonio Vivaldin Gloriasta

Kirkkomusiikkiviikon päättää perjantaina 9.11. kello 19 -22  urkumaraton Haukiputaan seurakuntakeskuksessa.  


 
Jaakko Löytty tuo Pyhän Tuomaan kirkkoon vanhoja hittejä folk- ja etnomausteilla

 
 
Jaakko Löytty & TRE –yhtye on valtakunnallisella kiertueella, jonka yksi etappi on Pyhän Tuomaan kirkko (Mielikintie 3) torstaina 8.11. kello 19. Jaakon (kitara, huuliharppu ja laulu) lisäksi kokoonpanossa esiintyvät Mikko Löytty (basso ja taustalaulu), Sanna Natunen  (viulu, mandoliini ja taustalaulu ja Seppo Rauteva (rummut, lyömäsoittimet ja äänentoisto). Illan aikana kuullaan etupäässä tuttuja lauluja vuosien varrelta, mutta joitakin uusiakin on luvassa. Sovitukset ovat folkahtavia ja etnosävytteisiä ja mukana on myös kevyitä afrovaikutteita, Nuoren seurakunnan veisukirjan lauluja sekä  sekä konventionaalista virrenveisuuta. 


 

 
Oulugospelissa tänä vuonna myös sirkusta

 

Suomen vanhimpiin gospeltapahtumiin kuuluva Oulugospel on tänäkin vuonna osa Oulun seurakuntien Kirkkomusiikkiviikkoa. Oulugospelin musiikkitarjonnan avaa Mika Nuorvan pop-rock-keikka perjantaina 2.11. kello 21 Ravintola Rauhalassa. Pääkonserttipaikassa Pohjankartanon koululla konsertoivat lauantaina 3.11. kello 12 elävällä musiikilla höystettyä räppiä esittävä NNS sekä raikas ja energinen punk-pop-yhtye Park 7. Illalla kello 18 Pohjankartanon lavalle nousevat rock-yhtyeet kls. ja SAVE.  Tämä konsertti on myyty loppuun jo ennakkoon, eli ovelta on saatavissa ainoastaan peruutuspaikkoja. Lauantain konserttitarjonnan päättää kello 21 räppäri MC Heguli Keskustan seurakuntatalolla.   

 

Sunnuntaina 4.11. kello 12 Pohjankartanossa kuullaan Suomi-gospelin historian tunnetuimpiin yhtyeisiin kuuluvan Bass’n Helenin akustinen nostalgiakonsertti. Sunnuntain toinen esiintyjä on vallattomasta lavaesiintymisestä ja vangitsevasta tarinankerronnasta tunnettu Valma & Varsinaiset, jonka pop-folk -vaikutteisissa lauluissa elämää pohditaan pintaa syvemmältä, kipeitä aiheita kaihtamatta. 

Sunnuntaina kello 16 Vanhassa pappilassa (Asemakatu 6) esiintyy syvien ja tummien sävyjen tulkitsija Mirel Wagner, joka on yksi viime vuosien mielenkiintoisimmista kansainvälistä uraa tehneistä artisteista. Lauluntekijän vuonna 2014 julkaistu toinen albumi When the Cellar Children See the Light toi hänelle muun muassa ensimmäisenä suomalaisartistina pohjoismaisen Nordic Music Prize –palkinnon vuoden parhaasta albumista.

 

Musiikin lisäksi Oulugospel tarjoaa tänä vuonna myös sirkusta.  Sirkustaiteilija Oskar Raskin meditatiivinen sooloteos Nomadi kumpuaa ikiaikaisista kysymyksistä – kuka minä olen ja miksi olen? Teoksessa pohditaan sirkustaiteen keinoin toistemme kohtaamista sekä sitä, miten identiteetti tekee meistä jokaisesta toisaalta täysin uniikin ja toisaalta ympäristömme tuloksen.Kaikille avoin ja ilmainen esitys alkaa perjantaina 2.11. kello 19 Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). 

 

Koko Kirkkomusiikkiviikon ohjelma löytyy osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/kirkkomusiikkiviikko

Lisätietoa Oulugospelista löytyy festivaalin verkkosivuilta: www.oulunseurakunnat.fi/oulugospel 

 

Julkaistu 29.10.2018
Kuva on Oskar Raskin sooloteoksesta Nomadi, joka esitetään Pyhän Luukkaan kappelissa perjantaina 2.11. Kuvaaja: Minja Kaukoniemi. 

 

29.10.2018 11.58