Uutislistaukseen

Kuvassa on katuparturi Jouko The Street Barber seisomassa kadulla. Katuparturi Jouko The Street Barber. (Kuva: Amir Loasteeze Allard)

Katuparturi leikkaa hiuksia asunnottomien yönä

8.10.2018 09.27

Maksuttomista katuparturipalveluistaan tunnetuksi tullut Jouko The Street Barber saapuu Ouluun keskiviikkona 17.10 vietettävän asunnottomien yön tiimoilta.

Oulun seurakuntien tilaama katuparturi ottaa vastaan asiakkaita keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17) kello 9–14 ja Rotuaarilla kello 15–18. Jouko The Street Barber eli Jouko Näivä kertoo tekevänsä töitä säässä kuin säässä ja toteuttavansa asiakkaidensa toiveet parhaansa mukaan.

”Leikkaan naisten, miesten ja lasten hiukset ja siistin miesten parrat eli palvelen kaikkia, jotka uskaltavat asiakkaaksi tulla.”

”Se, kuinka monta asiakasta ehdin ottaa vastaan päivän aikana, riippuu siitä, mitä itse kukakin haluaa ja millaiset olosuhteet sinä päivänä sattuu olemaan. Tuulisella säällä työn tekeminen on aina vähän hitaampaa.”

 

Asunnottomien yönä on tarjolla myös lämmikettä, sillä Oulun seurakunnat jakaa seurakuntalaisten ja järjestöjen lahjoittamia villasukkia ja lapasia niitä tarvitseville Rotuaarilla kello 15 lähtien.

Illan aikana jaossa on myös takkeja, pipoja, villapaitoja, käsineitä, talvikenkiä ja toppavaatteita. Tarpeettomiksi jääneitä ulkovaatteita voi tuoda lahjoitettavaksi suoraan Rotuaarille tapahtuman aikana tai ennakkoon 8.–12.10. välisenä aikana Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteeseen (Kansankatu 53) ma-to klo 9-15 ja pe 9-14.

Rotuaarilla on vaatteiden lisäksi tarjolla lämmintä makkaraa, kahvia ja pullaa sekä tietoa asunnottomuudesta. Paikalla olevat asiantuntijat ovat valmiita kertomaan syrjäytymisestä ja sosiaalisesta huono-osaisuudesta.

Asunnottomien yötä vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Oulussa tapahtuman järjestää Oulun päihdetoimijoiden yhteistyöryhmä, jossa on mukana seurakuntien, järjestöjen, diakonia-ammattikorkeakoulun sekä Oulun kaupungin asunnottomuus- ja päihdepalveluiden työntekijöitä, opiskelijoita ja vapaaehtoisia.

 

Julkaistu 8.10.2018