Uutislistaukseen

Oulun tuomiokirkon Vihkihetkessä pääsee helposti naimisiin 14.9.

Oulun tuomiokirkon seuraava Vihkihetki järjestetään perjantaina 14.9. kello 15–17. Vihkihetkeen ei ilmoittauduta etukäteen, vaan parit vihitään saapumisjärjestyksessä. Mukaan tarvitaan esteidentutkintatodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä. Todistuksen saa asioimalla Oulun aluekeskusrekisterissä, Isokatu 17 tai osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta.

 

 

Vihkihetki Oulun tuomiokirkossa

Kuva: Sanna Krook

Vihkipari voi kutsua kirkkoon läheisiään todistamaan vihkihetkeä, mutta tarvittavat kaksi todistajaa löytyy myös seurakunnan puolesta. Vihkimisen jälkeen on tarjolla hääkakkua ja kahvit hääparille sekä kahdelle todistajalle tuomiokirkon kryptassa. Vihkitoimitus ja juhlakahvit ovat maksuttomia.

 

 
Esteidentutkintatodistuksen saa nyt myös verkossa

 

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä ev.-lut. kirkon jäseniä. Kirkollinen vihkiminen on mahdollista myös silloin, kun toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen kirkkokuntaan ja toinen vihittävistä on rippikoulun käynyt ev.-lut. kirkon jäsen.


Ennen naimisiin menoa on suoritettava avioliiton esteiden tutkinta, jossa varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu. Todistuksesta tulee käydä ilmi kirkollisen vihkimisen edellytykset. Pyynnön avioliiton esteiden tutkinnasta voi tehdä verkossa osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta. Palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla. Esteiden tutkinnan voi hoitaa myös asioimalla Oulun aluekeskusrekisterissä, Isokatu 17. Jos kumpikaan vihittävistä ei asu Oulussa, esteiden tutkinta tulee pyytää oman seurakunnan kirkkoherranvirastosta.
 

Esteiden tutkintaa tulee pyytää viimeistään 7 arkipäivää ennen vihkimistä. Jos toinen puolisoista on ulkomaalainen, esteiden selvittely voi kestää pidempään, jopa viikkoja. Todistus esteiden tutkinnasta on voimassa neljä kuukautta todistuksen antamisesta.

 

Jotain lainattua morsiamelle Domista

 

Juhlapukeutumiseen apua saa Dom second hand –putiikista. Putiikista on mahdollista lainata morsiuspukuja, kenkiä ja huntuja häihin. Oulun ev.lut. seurakuntien ylläpitämä Dom sijaisee Vanhan Pappilan vintillä, osoitteessa Asemakatu 6. Käynti on sisäpihalta. Dom on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 12–18.

 

Julkaistu 27.8.2018
 

 

27.8.2018 10.12