Uutislistaukseen

Oulun tuomiokirkko ja Haukiputaan kirkko palvelevat Tiekirkkoina

Tuomiokirkko on avoinna yleisölle 28.5.–2.9. klo 10–20, Haukiputaan kirkkoon pääsee tutustumaan ja hiljentymään maanantaista perjantaihin 11.6.–17.8. klo 10–18. Juhannusaattona pe 22.6. Haukiputaan kirkko on suljettu.

 

Haukiputaan kirkko _14.jpg

Molemmissa kirkoissa on paikalla opas. Tuomiokirkossa järjestetään lisäksi opastetut kierrokset torstaisin ja sunnuntaisin kello 17.
 
Kirkkovierailun yhteydessä voi nauttia myös kahvit, sillä Tuomiokirkon kellaritiloissa toimii Cafe Krypta ja Haukiputaan kirkon tapulissa Tapulikahvila. Molempien kahviloiden tuotto menee hyväntekeväisyyteen.
 

Cafe Krypta on on avoinna ma–to 10–19 ja pe 10–15. Tuotto jaetaan Suomen Lähetysseuran Oikeus elää albiinona –hankkeen ja ympärileikkausta ja lapsiavioliittoa paenneiden tyttöjen tukena toimivan Credo-työn kesken.
 

Haukiputaan kirkon yhteydessä toimiva Tapulikahvila on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11–20 heinäkuun loppuun saakka.  Kahvilan tuotto menee lyhentämättömänä Nepalin näkövammaisten lasten koulutarvikkeisiin ja koulukustannuksiin.

 

---------------------------------------------------------------------------


Tiekirkot avoinna kesäreittien varrella

Tiedote. Julkaistu: 05.06.2018, 11:57
Kirkon viestintä


 

Tiekirkot Hangosta Utsjoelle avaavat jälleen ovensa matkailijoiden iloksi. Tiekirkkoihin voi pysähtyä taivaalliselle tauolle kesäkuusta aina koulujen alkuun asti. Aukioloajat vaihtelevat kirkoittain, mutta suositusaika on 10.6.–20.8.2018.
 

Kauniit kirkot ja huolella vaalitut kirkkoympäristöt tarjoavat levollisen vaihtoehdon muille taukopaikoille ja runsaasti katsottavaa ja koettavaa kulttuurinnälkäisille tai hetken hiljentymistä kaipaaville.
 

Ensimmäisten tiekirkkojen joukossa 90-luvun alussa ollut Utsjoen kirkko on tänä kesänä liittynyt uudelleen tiekirkkoketjuun, ja on pohjoisin tiekirkkomme. Kaikkiaan tiekirkkoja on tänä vuonna 266.
 

Kesällä 2018 osassa tiekirkoista muistellaan sadan vuoden takaisia tapahtumia erilaisten Muistovuosi 1918 -tilaisuuksien merkeissä. Monilta kirkkopihoilta saattaa löytyä myös vuoteen 1918 liittyviä hautoja tai muistomerkkejä.
 

Myös tiekirkkomateriaalit henkivät tänä kesänä menneiden vuosikymmenten tunnelmia. Hetkiä kirkkotieltä pitkin aaltoilevan heinäpellon laitaa tai kohtaamisia kivikirkon pihapiirissä on toteuttanut kuvittaja Petteri Mattila.
 

Kaikki tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun, jonne on listattu myös kirkkojen aukioloajat. Sivuston Google-pohjainen kartta ja reittihaku neuvovat tarkan sijainnin ja ajo-ohjeet perille. Teiden varsilla avoimiin kirkkoihin johdattavat tutut Tiekirkko-liikennemerkit.


Kuvassa Haukiputaan kirkko, kuvaaja: Juho Alatalo/Studio Ilpo Okkonen
 

Julkaistu 15.6.2018

15.6.2018 14.24