Uutislistaukseen

Musiikin juhlaa seurakuntien kevätkonserteissa

Oulun ev.lut. seurakunnat järjestävät toukokuun aikana useita kevätkonsertteja eri puolilla Oulua. 

 

Anssi Tikanmäki_S.png

Seurakuntien omien kanttorien ja musiikkiryhmien lisäksi toukokuun aikana esiintyvät muun muassa Oulun ystävyyskaupungin Leverkusenin musiikkikoulun puhallinorkesteri ja Anssi Tikanmäen Orkesteri. Kaikki Oulun seurakuntien konsertit löytyvät osoitteesta: http://www.oulunseurakunnat.fi/tule-mukaan/musiikki.

 

Kuorojen kevätkonsertti to 24.5. kello 19 Kiimingin seurakuntakeskuksessa  (Kirkonniementie 6).  Pohjantähdet-poikakuoro ja Satakielet-tyttökuoro laulavat hengellisiä ja keväisiä lauluja. Konserttiin on vapaa pääsy ja halutessaan voi maksaa vapaaehtoisen ohjelmamaksun kuorojen matkakassan hyväksi. 

 

Lapsikuoron ja Nuorisokuoron kevätlaulajaiset to 24.5. kello 19.30 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Kuoroja johtavat Kaisa Säkkinen ja Else Sassi . Konserttiin on vapaa pääsy.

 

Oodi ystävyydelle - Ode an die Freundschaft lauantaina 26.5. klo 15 Madetojan salissa (Leevi Madetojan katu 1–3). Tapahtuma juhlistaa Oulun ja saksalaisen Leverkusenin 50 vuotta täyttävää ystävyyskaupunkitoimintaa.  Konsertissa esiintyy saksalaisen Leverkusenin musiikkikoulun puhallinorkesteri sekä Virtuoso, joka on Oulun konservatorion, Oulun ev.lut. seurakuntien ja Oulu-opiston yhteinen puhallinorkesteri. Konsertin johtavat Esa Lappi, Sauli Obrinski ja Thomas Klöckner.  Järjestelyissä on mukana myös Oulun kaupunki. Konserttiin on vapaa pääsy ja halutessaan voi ostaa käteisellä viiden euron hintaisen käsiohjelman. 

 

Kastellin kirkkokuoro ja kanttori Riitta Ojala (piano) esittävät Lasse Heikkilän Suomalaisen messun Kastellin kirkossa (Töllintie 38) keskiviikkona 23.5. klo 19. Konserttiin on vapaa pääsy.

 

Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta to 24.5. kello 19 Pohjankartanon sali (Suvantokatu 1). Orkesterissa esiintyvät Anssi Tikanmäki (koskettimet), Juuso Nordlund (basso), Eemil Tikanmäki (kitara ja viulu), Masa Orpana (saksofoni) sekä Eljas Tikanmäki (rummut ja harmonikka). Konsertin pääsylippu maksaa 15 euroa.

Vuonna 1981 ilmestynyt Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta -levy saavutti viime vuonna 25 000 myydyllä albumilla kultalevyrajan. Kultalevyä on juhlittu lukuisissa konserteissa ympäri Suomen jo viime vuodesta lähtien. Oulun Pohjankartanossa konsertin antia ovat lisäksi räätälöidyt Maisemakuva-videot, jotka projisoidaan valkokankaalle. Ohjelmistossa on vanhoja ja uusia Maisemakuvia Suomesta -kappaleita, kuten Aamu lakeuksilla ja Lapin tunturit.  Anssi Tikanmäen Orkesteri aloitti toimintansa vuonna 2002 ja se on musiikin julkaisemisen lisäksi esiintynyt erilaisilla festivaaleilla ja konserteissa yksin sekä yhdessä useiden kaupunginorkesterien kanssa. 

 

Duo Miina ja Mihkel Järvi konsertoi Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39)  la 26.5. kello 18.  Viulisti Miina Järven ja pianisti Mihkel Järven kamarimusiikkikonsertissa kuullaan muun muassa Leevi Madetojan sonatiini viululle ja pianolle.  Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 10 euroa.  Tallinnassa musiikin opintonsa aloittanut kaksikko on kulkenut Lahden konservatorion sekä Sibelius-Akatemian musiikkiopintojen kautta ympäri maailman konsertoimassa sekä duona että muissa kokoonpanoissa. Karjasillan kirkossa kuultava ohjelma esitettiin osittain myös viime toukokuussa yhdeksän konsertin kiertueella Kiinassa.

 

Uusi ääni - kuoron Terve Pohjolan maa - kevätkonsertti su 27.5. kello 18 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Anna Kälkäjän johtama Oulunsalon seurakunnan sekakuoro Uusi ääni täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Konserttiin on vapaa pääsy. 
 

Lauluryhmä Heliän hyväntekeväisyyskonsertti ti 29.5. klo 19  Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). Heliä on kuuden naisen ylistys laululle, rytmille, ystävyydelle ja pohjoisen luonnon voimalle. Vapaaehtoinen käsiohjelma (5 e) sisältää pullakahvit. Konsertin tuotto menee Kirkon Ulkomaanavun Naisten pankin hyväksi.


Julkaistu 21.5.2018

Kuvassa Pohjankartanossa esiintyvä Anssi Tikanmäki.

21.5.2018 11.18