Uutislistaukseen

Lähikuva vaaleanpunaisista ruusuista.

Oulujoen kirkossa soivat häämusiikin helmet

14.5.2018 15.04

Perjantaina 18.5. kello 19 Oulujoen kirkossa (Oulujoentie 69) kaikuvat rakastetut häämarssit ja vihkitilaisuuteen sopivat yksinlaulut.  Yhteislauluakin on luvassa, sillä kaikki läsnäolijat pääsevät laulamaan yhdessä vihkimisessä käytettäviä virsiä. Urkumusiikin puolelta kuullaan muun muassa Mendelssohnin, Melartinin, Kuulan ja Elgarin säveltämät häämarssit, jotka kuuluvat vihkitilaisuuksien toivotuimpiin teoksiin. Lisäksi illan aikana esitellään myös harvemmin kuultuja sävellyksiä. Konserttiin on vapaa pääsy ja sinne ovat tervetulleita kaikki musiikinystävät.

 

Häämusiikkikonsertin järjestävät Oulun evankelis-luterilaiset seurakunnat ja mukana on kanttoreita kaikista seitsemästä seurakunnasta. Tapahtuman tavoitteena on antaa häitä suunnitteleville pareille monipuolinen kattaus vihkimusiikista. Häämusiikkiin voi tutustua myös Oulun seurakuntien verkkosivuilla: www.oulunseurakunnat.fi/haat.  Häämusiikkikonsertin päätyttyä on myös mahdollista jäädä keskustelemaan kanttorien kanssa omista toiveistaan musiikin suhteen.

 

"Nykyään häämusiikkitoiveita esitellään kanttoreille entistä useammin verkon välityksellä, eli toivekappale on löytynyt esimerkiksi You Tubesta. Haasteita aiheuttaa se, että musiikkiin ei aina ole saatavilla nuotteja ja musiikin sovittaminen vaatii myös oman aikansa. Musiikin valinnassa on otettava huomioon myös se, että avioliittoon vihkiminen on luonteeltaan jumalanpalvelus ja jokaisella kanttorilla on omat vahvuutensa ja ohjelmistonsa. Vihkimusiikin harjoitteluun on valmistauduttava hyvin, joten hääparien kannattaa ottaa yhteyttä vihkitilaisuutensa kanttoriin mahdollisimman varhain, kannustaa kanttori Katri Sippola Tuiran seurakunnasta. 

Musiikin juhlaa seurakuntien kevätkonserteissa

 

Häämusiikkikonsertin lisäksi Oulun ev.lut. seurakunnat järjestävät toukokuun aikana myös useita muita kevätkonsertteja eri puolilla Oulua.  Seurakuntien omien kanttorien ja musiikkiryhmien lisäksi toukokuun aikana esiintyvät muun muassa Oulun ystävyyskaupungin Leverkusenin musiikkikoulun puhallinorkesteri, Lapin sotilassoittokunta ja Anssi Tikanmäen Orkesteri. Kaikki Oulun seurakuntien konsertit löytyvät osoitteesta: http://www.oulunseurakunnat.fi/tule-mukaan/musiikki.


Hyvä Munkki – hyväntekeväisyyskonsertti to 17.5. kello 18 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Esiintyjänä Lapin sotilassoittokunta kapellimestarinaan Kimmo Rantakeisu. Konsertti alkaa klo 19 ja alkaen kello 18 tarjolla on Oulun Sotilaskotiyhdistyksen munkkikahvit varusmiesten tukemiseksi. Konserttiin on vapaa pääsy ja käsiohjelma maksaa 10 euroa.  Konsertin tuotto lahjoitetaan Oulun Diakonissalaitoksen säätiön kautta nuorten syrjäytymisen estämiseen harrastustoimintaa tukemalla. Järjestelyistä vastaavat Oulun Rotaryklubi, Karjasillan seurakunta ja Oulun Sotilaskotiyhdistys.


 Kevätlaulajaiset to 17.5. klo 18 Yli-Iin seurakuntatalossa (Kirkkokuja 4).  Yli-Iin kirkkokuoro, Miesten lauluryhmä, Laulutrio Maariet ja lapsikuoro laulavat keväisiä lauluja Anja Hyyryläisen johdolla. Ohjelmassa on kevätlauluja myös yhteislauluina ja kahvitarjoilu.

 

Haukiputaan Kirkon Kamarikuoron kevätkonsertti Hannu Niemelän johdolla su 20.5. kello 19 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10) . 10 vuotta täyttävän Haukiputaan Kirkon Kamarikuoron lisäksi konsertissa esiintyvät myös Elias Niemelä (urut), ja Maija Lauri (yksinlaulu).  Konserttiin on vapaa pääsy ja halutessaan voi ostaa viiden euron hintaisen käsiohjelman.

 

Kuorojen kevätkonsertti to 24.5. kello 19 Kiimingin seurakuntakeskuksessa  (Kirkonniementie 6).  Pohjantähdet-poikakuoro ja Satakielet-tyttökuoro laulavat hengellisiä ja keväisiä lauluja. Konserttiin on vapaa pääsy ja halutessaan voi maksaa vapaaehtoisen ohjelmamaksun kuorojen matkakassan hyväksi. 

 

Lapsikuoron ja Nuorisokuoron kevätlaulajaiset to 24.5. kello 19.30 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Kuoroja johtavat Kaisa Säkkinen ja Else Sassi . Konserttiin on vapaa pääsy.

 

Oodi ystävyydelle - Ode an die Freundschaft lauantaina 26.5. klo 15 Madetojan salissa (Leevi Madetojan katu 1–3). Tapahtuma juhlistaa Oulun ja saksalaisen Leverkusenin 50 vuotta täyttävää ystävyyskaupunkitoimintaa.  Konsertissa esiintyy saksalaisen Leverkusenin musiikkikoulun puhallinorkesteri sekä Virtuoso, joka on Oulun konservatorion, Oulun ev.lut. seurakuntien ja Oulu-opiston yhteinen puhallinorkesteri. Konsertin johtavat Esa Lappi, Sauli Obrinski ja Thomas Klöckner.  Järjestelyissä on mukana myös Oulun kaupunki. Konserttiin on vapaa pääsy ja halutessaan voi ostaa käteisellä viiden euron hintaisen käsiohjelman. 

 

Kastellin kirkkokuoro ja kanttori Riitta Ojala (piano) esittävät Lasse Heikkilän Suomalaisen messun Kastellin kirkossa (Töllintie 38) keskiviikkona 23.5. klo 19. Konserttiin on vapaa pääsy.

 

Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta to 24.5. kello 19 Pohjankartanon sali (Suvantokatu 1). Orkesterissa esiintyvät Anssi Tikanmäki (koskettimet), Juuso Nordlund (basso), Eemil Tikanmäki (kitara ja viulu), Masa Orpana (saksofoni) sekä Eljas Tikanmäki (rummut ja harmonikka). Konsertin pääsylippu maksaa 15 euroa.

Vuonna 1981 ilmestynyt Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta -levy saavutti viime vuonna 25 000 myydyllä albumilla kultalevyrajan. Kultalevyä on juhlittu lukuisissa konserteissa ympäri Suomen jo viime vuodesta lähtien. Oulun Pohjankartanossa konsertin antia ovat lisäksi räätälöidyt Maisemakuva-videot, jotka projisoidaan valkokankaalle. Ohjelmistossa on vanhoja ja uusia Maisemakuvia Suomesta -kappaleita, kuten Aamu lakeuksilla ja Lapin tunturit.  Anssi Tikanmäen Orkesteri aloitti toimintansa vuonna 2002 ja se on musiikin julkaisemisen lisäksi esiintynyt erilaisilla festivaaleilla ja konserteissa yksin sekä yhdessä useiden kaupunginorkesterien kanssa. 

Duo Miina ja Mihkel Järvi konsertoi Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39)  la 26.5. kello 18.  Viulisti Miina Järven ja pianisti Mihkel Järven kamarimusiikkikonsertissa kuullaan muun muassa Leevi Madetojan sonatiini viululle ja pianolle.  Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 10 euroa.  Tallinnassa musiikin opintonsa aloittanut kaksikko on kulkenut Lahden konservatorion sekä Sibelius-Akatemian musiikkiopintojen kautta ympäri maailman konsertoimassa sekä duona että muissa kokoonpanoissa. Karjasillan kirkossa kuultava ohjelma esitettiin osittain myös viime toukokuussa yhdeksän konsertin kiertueella Kiinassa.

 

Uusi ääni - kuoron Terve Pohjolan maa - kevätkonsertti su 27.5. kello 18 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Anna Kälkäjän johtama Oulunsalon seurakunnan sekakuoro Uusi ääni täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Konserttiin on vapaa pääsy. 

 

 

Julkaistu: 14.5.2018

Kuva: Pixabay