Uutislistaukseen

KappeLiven kevään konserttisarja käynnistyy harmonikkamusiikilla

Pyhän Luukkaan kappelin (Yliopistokatu 7) KappeLive-konserttisarjassa kuullaan alkavalla kevätkaudella harmonikkamusiikkia, bluegrassia ja folkkia. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.
 
Harmonikkataiteilija Anne-Mari Kanniainen

Lämmintunnelmaisen kevätkauden avaa lauantaina 3. helmikuuta kello 19 ylikiiminkiläislähtöinen harmonikkataiteilija Anne-Mari Kanniainen. Hän on taitava ja monipuolinen soittaja, säveltäjä ja sovittaja, joka on esiintynyt ympäri Suomen lukuisilla festivaaleilla, teatteriproduktioissa sekä Sirkus Finlandian kiertueilla. Kotimaan lisäksi Anne-Mari Kanniainen on konsertoinut muun muassa Hollannissa, Ranskassa ja Sveitsissä. Vuonna 2005 hän voitti Kultainen Harmonikka -kilpailun.


Lauantaina 3.3. kello 19 Pyhän Luukkaan kappelissa musisoi oululainen bluegrass –yhtye Frosty River, jonka ohjelmisto on monivivahteinen tutkimusretki perinteisen americana ja oldtime -musiikin sielunmaisemiin. Kappaleiden melankoliset, monisävyiset sanoitukset antavat jokaiselle mahdollisuuden tulkita tarinoita omalla tavallaan. Musiikissa on pyritty säilyttämään kappaleiden alkuperäinen rosoisuus ja paljaus, ripauksella nykyaikaisia  suomalaisia mausteita. Monipuolinen instrumentaatio tuo kappaleisiin vaihtelevia sävyjä. Yhtyeessä musisoivat Anniina Polvi (laulu, mandoliini, banjo), Outi Kiiveri (viulu), Matti Niemi (laulu, basso, mandoliini) ja Ari-Pekka Sipilä (kitara).


Lauantaina 7.4. kello 19 kevätkauden päättää laulaja-lauluntekijä Piia Viitanen, joka on julkaissut Viitasen Piia – folkyhtyeensä kanssa kolme lämpimän vastaanoton saanutta albumia. Viitanen pohtii lauluissaan ihmisen suhdetta luontoon, toisiin ihmisiin ja itseensä.

 
Julkaistu 31.1.2018

31.1.2018 16.33