Uutislistaukseen

Menovinkit viikolle 46: Suomi 100 vuotta -hyväntekeväisyystanssiaiset Oulun yliopistolla

Hyväntekeväisyystanssiaisissa soitetaan valssia, tandoa, humppaa ja foxia.

Oulun yliopiston Saalastinsalissa (Pentti Kaiteran katu 1) päästään nauttimaan musiikista hyväntekeväisyyden merkeissä lauantaina 18. marraskuuta. Kello 19–23 vietettävien Suomi 100 vuotta –konserttitanssiaisten ohjelmisto koostuu eri vuosikymmenten tunnetuista tanssikappaleista. Yleisö pääsee tanssimaan muun muassa valssia, tangoa, humppaa ja foxia.

 

Tanssiaisten laulusolisteina esiintyvät Jouni Kokkoniemi sekä Voice of Finland -ohjelmasta tutut Sini Mäki (o.s. Alatalo) ja Juho Schroderus. Musiikista vastaavat Oulun yliopiston kamariorkesteri sekä puhallinorkesterit Viventi, Tervakaupungin puhaltajat ja Vaskiveikot sekä tilaisuutta varten koottu puhallincombo. Iloiseen tapahtumaan voi halutessaan pukeutua juhlavasti.

 

Tanssiaiset ovat osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa ja tanssiaisten tuotto luovutetaan Hope Yhdessä & Yhteisesti Oulu ry:lle. Yhdistys auttaa suomalaisia lapsiperheitä vaate- ja tarvikelahjoituksien avulla sekä tukemalla lasten ja nuorten harrastuksia.

 
Liput maksavat 25 euroa (tanssiaislippu) ja 40 euroa (tanssiaislippu buffetiltapalalla). Buffetin tarjoilee Unirestan ravintola Kastari. Lippuja voi ostaa ennakkoon kaikista Oulu10-palvelupisteistä (Oulu, Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo, Ylikiiminki, Yli-Ii ja Pop-Up-piste) sekä mukana olevien orkestereiden soittajilta.

 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vuolle, Oulu-opisto, ONMKY, Oulun yliopisto, Oulun seurakunnat ja Oulun konservatorio. Tapahtumasta löytyy tietoa osoitteesta https://www.facebook.com/HopeOulu.

 

Lisätietoja soittokunnan ja musiikkikoulun vs. toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen p. 040 841 4680 tai pauliina.sormunen@evl.fi.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 13.11.–19.11.2017

 

Vanhat koululaulut to 16.11. kello 11 Yli-Iin seurakuntatalossa (Kirkkokuja 4). Laulamme yhdessä vanhoja koululauluja. Osallistujat voivat kertoa halutessaan lauluihin liittyviä muistoja.

 

Operaatio Joulun Lapsi -keräysilta to 16.11. kello 17–20 Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8). Keräämme ja paketoimme joululahjoja Euroopan köyhimpien, Romaniassa ja Moldovassa asuvien, lapsien hyväksi. Keräysiltaan voi tuoda esimerkiksi kenkälaatikkoon mahtuvia leluja, vaatteita ja kirjoitustarvikkeita tai valmiin lahjapaketin. Otamme vastaan vain uusia ja käyttämättömiä tarvikkeita. Kokoamme yhdessä talkooillassa lahjoitetuista tarvikkeista valmiit paketit. Illan aikana on tarjolla pientä iltapalaa. Lisätietoja www.joulunlapsi.fi sekä pastori Mirjami Dutton p. 044 31 61 473 ja diakoniatyöntekijä Päivi Rahja p. 044 3161 457.

 

G. Faurén Requiem to 16.11. kello 19 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Esiintyjinä ovat Haukiputaan Kirkon Kamarikuoro ja Kiimingin Kamarikuoro sekä Saara Puolitaival (sopraano), Tomi Punkeri (baritoni), Elias Niemelä (urut) ja Oulunsalo Ensemblen kamariyhtye. Konsertissa esitetään myös muuta pyhäinpäivän teemaan liittyvää musiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

 

Wille Riekkisen raamattuluento pe 17.11. kello 18 Kastellin kirkossa (Töllintie 38).

 

Lux Aeterna -valoteos nähtävillä ensimmäisen kerran pe 17.11. kello 18–21 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Valoteos korostaa kirkon tilallista ulottuvuutta ja symbolista merkitystä. Teoksen on suunnitellut Jari Haavikko. Valoteos on osa Oulun kaupungin Lumo-festivaalia.

 

Merikanto-ilta pe 17.11. kello 19 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Raakel Pöyhtäri tulkitsee Merikannon laulusävellyksiä uruilla. Lisäksi sekakuoro Tuike esittää Merikannon suosittuja lauluja, kuten Sinua muistellessa, Ma elän ja Miksi laulan, Lauri Nurkkalan sovittamina. Konsertissa tulkitaan Merikantoa myös eri soittimilla.

 

Sinä–Minä ja Sexfullness –parisuhdeilta la 18.11. kello 12 Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8). Sexfullnessin saloihin perehdyttää parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa. Luentojen aiheina ovat kello 12 Kosketus ja kohtaaminen ovat rakkauden kieltä ja kello 14 Viljele parisuhdehyveitä. Luennot ovat avoimia kaikille. Klo 15 alkaa "Lahjoita rakkautta -parihieronta" jossa Oulasmaa ohjaa pariskunnille parihieronnan menetelmän. Tilaisuuden ajaksi on lastenhoito. Parihieronnan kurssille ja lastenhoitoon ilmoittautuminen olavi.makela@evl.fi

 

Yökirkko la 18.11. kello 16 Tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Yökirkko tarjoaa mahdollisuuden majoittua tuomiokirkossa. Illan aikana on yhteislaulua Iina Palokankaan johdolla kello 20.30 ja Iina Palokankaan konsertti kello 22. Illan päätteeksi käydään vielä pikakeskustelu mielenkiintoisista aiheista ja keskiyöllä on rukous päivän päättyessä. Kirkkoon yöksi jääneille ja ennakkoon ilmoittautuneille on tarjolla aamupala keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17). Tapahtuma päättyy kello 10 käynnistyvään messuun. Tapahtuman aikana on näkyvillä Lux Aeterna -valoteos.

 

Suomi 100 – musiikin ja tanssin taikaa Oulussa la 18.11. kello 19 Oulun yliopiston Saalastinsalissa (Pentti Kaiteran katu 1) . Oululaiset puhallinorkesterit ja Oulun yliopiston kamariorkesteri tarjoavat mahdollisuuden aktiiviseen ja iloiseen itsenäisyyden juhlimiseen. Tanssiaisten laulusolisteina esiintyvät Jouni Kokkoniemi sekä Voice of Finland -ohjelmasta tutut Sini Mäki (o.s. Alatalo) ja Juho Schroderus. Konserttitanssiaisten ohjelmisto koostuu eri vuosikymmenten tunnetuista tanssikappaleista. Tanssiaiset ovat osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa ja tanssiaisten tuotto luovutetaan Hope Yhdessä & Yhteisesti Oulu ry:lle. Tanssiaislippu 25 euroa ja tanssiaislippu buffet-iltapalalla 40 euroa.

 

Oulujoen kirkkokuoron 50-vuotisjuhla su 19.11. kello 10–13 Oulujoen pappilassa (Oulujoentie 72).  Oulujoen kirkkokuoro täyttää 50 vuotta ja kutsuu entiset ja nykyiset kuorolaiset sekä kuoron ystävät mukaan juhlimaan. Oulujoen kirkkokuoro laulaa messussa Oulujoen kirkossa, messun jälkeen tilaisuus jatkuu Oulujoen pappilassa kakkukahvien merkeissä. Juhlassa kuulemme myös Oulujoen kirkkokuoron laulua ja muistelua menneiltä vuosikymmeniltä. Tilaisuudessa on mahdollisuus käyttää puheenvuoro tai näyttää valokuvia kuoron historiasta.

 

Kuva Pixabay

 

Julkaistu 9.11.2017

9.11.2017 09.00