Uutislistaukseen

Tuomo Törmäsen vaalisaarna kuullaan sunnuntaina Oulujoen kirkossa

Oulujoen seurakunnan kirkkoherranvaalin toinen vaalisaarna kuullaan ensi sunnuntaina.
Tuomo Törmäsen kuva

 

Toiselle vaalisijalle asetettu Tuomo Törmänen toimittaa messun ja saarnaa sunnuntaina 15.10. kello 10 Oulujoen kirkossa.

 

Tällä hetkellä Tuomo Törmänen, 32, toimii Taivalkosken seurakunnan kirkkoherrana ja Koillismaan rovastikunnan vt. lääninrovastina. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri. Törmänen on vihitty papiksi vuonna 2009. Hän on työskennellyt pappina noin seitsemän vuotta.

 

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on asettanut hakijoista ensimmäiselle vaalisijalle Oulujoen seurakunnan kappalaisen Ilkka Mäkisen. Toisella vaalisijalla on Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra, Koillismaan rovastikunnan vt. lääninrovasti Tuomo Törmänen ja kolmannella vaalisijalla Vaalan seurakunnan kirkkoherra Vesa-Tapio Palokangas.

 

Vaalisaarna on ehdokkaan työhaastattelu

 

Kaikki ehdokkaat antavat vaalinäytteen eli saarnaavat ja toimittavat messun kolmena peräkkäisenä sunnuntaina Oulujoen kirkossa: 8.10. Ilkka Mäkinen, 15.10. Tuomo Törmänen ja 22.10. Vesa-Tapio Palokangas.

 

Vaalipaneeli järjestetään sunnuntaina 29.10. kello 18 Myllyojan seurakuntatalolla, Koivumaantie 2. 

 

Vaalisaarna ja vaalipaneeli ovat ikään kuin kirkkoherraehdokkaan työhaastattelu, sillä seurakuntalaiset valitsevat kirkkoherran. Vaalissa saavat äänestää kaikki Oulujoen seurakunnan täysi-ikäiset jäsenet. Vaali käydään 5.11., ennakkoäänestys on 30.10.–3.11.

 

Messuun voi osallistua radion välityksellä
 
Kaikkien kolmen ehdokkaan toimittamat messut kuullaan suorana lähetyksenä Radio Deissä (106,9 MHz, kaapeliverkossa 94,1 MHz, www.radiodei.fi), lisäksi ne voi kuunnella Oulun seurakuntien nettiradion kautta osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tietoa vaalista ja ehdokkaista löytyy Oulun seurakuntien vaalisivuilla www.oulunseurakunnat.fi/vaalit.

 

Julkaistu 9.10.2017

 

9.10.2017 08.53