Uutislistaukseen

Asunnottomien yötä varten kerätään ulkovaatteita

Tapahtumaa vietetään tiistaina 17. lokakuuta Rotuaarin aukiolla.

firefox.exe

Asunnottomien yönä Rotuaarille nousee teltta, josta jaetaan lämmintä makkaraa, kahvia ja pullaa kello 15-21. Tapahtuman aikana lahjoitetaan ulkovaatteita niitä tarvitseville. Vaatelahjoitusta varten on meneillään Kinttaat kaverille -keräys, jossa kerätään miesten lämpimiä takkeja, kaulahuiveja, päähineitä ja käsineitä. Lahjoituksia vastaanotetaan Asunnottomien yössä Rotuaarin lavan edessä sekä ennakkoon 16. lokakuuta saakka Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteessä (Kansankatu 53, Oulu). Vaatteita voi tuoda maanantaista torstaihin kello 9-15 ja perjantaina kello 9-14. Tapahtumasta yli jääneet vaatteet lahjoitetaan Kenttätien palvelukeskukseen.

 

Asunnottomien yön järjestää Oulun päihdetyön yhteistyöverkosto, jossa on osallistujia kaupungin hyvinvointipalveluista, seurakunnista ja järjestöistä. Yhteistyöverkoston työntekijät ja vapaaehtoiset keskustelevat tapahtuman aikana asunnottomuudesta, syrjäytymisestä ja sosiaalisesta huono-osaisuudesta. Tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa, ja sen taustalla on kansalaisliike Asunnottomien yö (www.asunnottomienyo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä<http://www.asunnottomienyo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä>) sekä maailmanlaajuinen YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen päivä.

 

Asunnottomien tilanne on Oulussa muuttunut viimeisten vuosien aikana. Oululaisille asunnottomille tarkoitetussa Kenttätien palvelukeskuksessa asiakkaiden asumisjaksot ovat lyhentyneet. Perinteiset päihdeongelmaiset ovat pääosin siirtyneet Kenttätien sosiaalisen kuntoutuksen turvin muiden palveluiden piiriin. Tilalle tulleet uudet asiakkaat ovat entistä nuorempia ja moniongelmaisempia. Tänä vuonna päihdeasumispalveluiden piirissä on ollut syyskuun loppuun mennessä noin 140 kuntalaista. Asunnottomien tai asunnottomuuden uhan alla olevien perheiden määrä on kasvanut. Koko Suomessa oli vuoden 2016 lopussa 6 650 yksin elävää asunnotonta. Asunnottomia perheitä oli 325. 

 

Kuva Heikki Sippola.

 

Julkaistu 9.10.2017

9.10.2017 07.00