Uutislistaukseen

Menovinkit viikolle 38: Olohuoneet tarjoavat vertaistukea yhden vanhemman perheille

Oulun seurakunnat tarjoavat keskusteluapua ja keinoja arjesta selviytymiseen yhden vanhemman perheille tarkoitetuissa avoimissa vertaistukiryhmissä eli olohuoneissa.  Olohuone-iltoja pidetään kerran kuussa Pyhän Andreaan kirkolla (Sulkakuja 8) Kaakkurissa sekä Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7) Linnanmaalla.
mother-2085053_1920_XL.jpg

 

Olohuoneessa keskustellaan yhdessä esimerkiksi lasten kasvatuksesta, omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Vanhemmat voivat myös itse ehdottaa eri aiheita käsiteltäväksi. Joskus paikalla voi olla myös asiantuntija alustamassa keskustelua eri aiheista.


Lapsille järjestetään toimintaa ja hoitoa sillä aikaa kun vanhemmat keskustelevat keskenään. Tarjolla on myös iltapalaa. Olohuoneisiin voi osallistua halutessaan vaikka kerran tai joka kerta. Olohuoneet soveltuvat myös erityislapsille, sillä tilat ovat esteettömät.


Kaakkurin Olohuone kokoontuu syksyn aikana 20.9., 11.10., 8.11. ja 13.12. kello 17.30. Linnanmaan Olohuone kokoontuu 12.10., 9.11 ja 14.12 kello 17.30 alkaen.


Vertaistukiryhmät toteutetaan yhteistyössä Oulun Seudun Yhden vanhemman perheet ry:n kanssa. Kaakkurin Olohuone-illoissa yhteistyökumppaneina ovat myös Oulun kaupunki, Oulun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Oulun Diakoniaopisto sekä järjestöjen perheverkko.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 18.9.–24.9.2017


Ikäihmisten suvantohetki maanantaina 18.9. kello 14–15 Tuiran kirkon Suvantosalissa (Myllytie 5). Suvantohetki on ikäihmisille suunnattu avoin kohtaamishetki yhdessäolon, keskustelun ja kahvittelun merkeissä.


Luther-ilta tiistaina 19.9. kello 17.30 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6).  Ilta alkaa leivonnalla Luther-leivontavihkon ohjeilla, jonka jälkeen esitys Lutherin elämästä valokuvin ja sanoin kerrottuna.  Leivotut herkut ovat tarjolla kahvin kanssa Luther-kuvaesityksen aikana klo 19, voit osallistua halutessasi pelkästään kuvaesitykseen.


Vohvelikirkko keskiviikkona 20.9. kello 13 Myllyojan seurakuntatalossa (Koivumaantie 2). Vohvelikirkko on keskellä päivää vietettävä puolen tunnin messu, jossa lauletaan tuttuja virsiä.  Messun jälkeen kirkkokahveilla paistetaan yhdessä vohveleita. Vohvelikirkkoon kutsutaan kaikkia, jotka kaipaavat sekä hiljentymistä että seuraa. Messu sopii yhtä hyvin eläkeläisille, lapsiperheille, vuorotyöläisille tai työttömille. Vapaaehtoisen kahvirahan voi antaa lähetystyön hyväksi. Vohvelikirkkoa vietetään kolme kertaa syyskauden aikana Myllyjoen seurakuntakodilla; 20.9., 18.10. ja 22.11., aina kello 13 alkaen. Vohvelikirkot järjestää Oulujoen seurakunnan diakonia- ja lähetystyö.


Kaakkurin olohuone -vertaistukiryhmä yhden vanhemman perheille keskiviikkona 20.9. kello 17.30–19 Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8, 90420 ). Oulun seurakunnat tarjoavat keskusteluapua ja keinoja arjesta selviytymiseen yhden vanhemman perheille tarkoitetuissa avoimissa vertaistukiryhmissä eli olohuoneissa. Olkkarit järjestetään kerran kuussa.  Olkkari on mukava kokoontumispaikka arjen ilojen ja surujen jakamiseen yhdessä. Kaakkurin olohuonetila soveltuu erinomaisesti juuri erityislapsille, sillä tilat ovat esteettömät.  Lapsille on järjestetty omaa puuhaa sekä lastenhoito illan ajaksi. Tarjolla on myös iltapalaa. Olohuonetoimintaa toteuttavat yhteistyössä Oulun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry, Oulun Seudun Yhden Vanhemman Perheet ry, Karjasillan seurakunta sekä Oulun kaupunki. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.


Virsi-ilta keskiviikkona 20.9. kello 18–19.15 Koljun majalla (Koljontie 83, Halosenniemi). Virsi-illassa meren äärellä ovat mukana kanttori Hannu Niemelä ja pastori Saila Karppinen. Halosenlahden kyläyhdistys järjestää kahvitarjoilun.


Diakonian ateria torstaina 21.9. kello 12–13 Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). Seurakunnan vapaaehtoiset valmistavat joka viikko kappelilla maittavan kotiruokalounaan. Lounaasta voi antaa vapaaehtoisen ateriamaksun.


Kanttoreiden konsertti perjantaina 22.9. kello 19–20.15 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a).  Perinteisessä tuomiokirkkoseurakunnan kanttoreiden yhteiskonsertissa kuullaan laulu- ja urkumusiikkia syksyisissä tunnelmissa.  Esiintymässä ovat kanttorit Henna-Mari Sivula, Lauri-Kalle Kallunki ja Pèter Marosvàri.


Taivaalta taskuun - medialähetyspäivä lauantaina 23.9. kello 9.30–15 Keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17).  Tapahtuma on tarkoitettu nuorille aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita medialähetystyöstä. Vieraana medialähetyspäivässä on Parastoo Poortaher farsinkieliseltä SAT-7 satelliittitelevisiokanavalta.  Parastoo kertoo muun muassa kristillisen televisiokanavan toiminnasta. Lauantaipäivän ohjelmassa Parastoon puheenvuorojen lisäksi musiikkiesityksiä, pappi Salla Autereen puheenvuoro, kahvittelua ja lounas yhdessä.  Päivä ohjelma on ilmainen, myytävänä myös Sansan tuotteita sekä käsitöitä. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Tuiran seurakunta sekä Medialähetysjärjestö Sanansaattajat.


Edu Kettunen ja Markus Vuorinen: Ihminen -konsertti lauantaina 23.9. kello 19–20 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Konsertissa kuullaan molempien lauluntekijöiden kirjoittamia lauluja vuosien varrelta. Molempien lauluissa ajatus juoksee ja virtaa. Laulut ovat pieniä tarinoita, joiden sisälle kätkeytyy suuria ajatuksia ihmiselämästä. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu 10€.


Pyhän Tanssin askeltyöpaja sunnuntaina 24.9. kello 16.30–18 Tuiran kirkon Suvantosalissa (Myllytie 5). Pyhän Tanssin askeltyöpajassa rauhoitumme ja hiljennymme sekä opettelemme erilaisten tanssien askelkuvioita. Yksinkertaiset askeleet rauhoittavat kehoa ja mieltä keskittymään käsillä olevaan hetkeen. Tällä kertaa opetellaan viidet uudet askeleet.  Illan päätteeksi jaetaan kirjalliset ohjeet opetelluista tansseista. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.


Suomalainen rukous - kirkkokonsertti sunnuntaina 24.9. kello 18–19.15 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a).  Suomalainen rukous -kirkkokonserttisarja juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Konsertissa kuullaan suomalaista urku- ja laulumusiikkia urku- ja pianosäestyksellä. Konsertissa esiintyy baritoni Juhani Alakärppä Oulusta sekä uruissa ja pianossa Pekka Luukkonen Kärsämäeltä. Käsiohjelma 10€.  Konsertti on osa virallista Suomi 100 -vuotta juhlaohjelmistoa.

 

Kuva: www.pixabay.com

Julkaistu 13.9.2017

 

13.9.2017 17.01