Uutislistaukseen

Menovinkkejä viikolle 37: Ujojen ryhmässä ei pyritä eroon ujoudesta

Tuiran seurakunnassa alkaa keskiviikkona 13.9. ujojen ryhmä yli 15 -vuotiaille nuorille. Ujojen ryhmässä ujoudesta ei ole tarkoitus päästä eroon, vaan löytää samankaltaista seuraa ja osallistua seurakunnan toimintaan omalla tavalla. Ryhmässä saa myös vertaistukea toisista nuorista.
converse-2069209_1920_XL.jpg

 

”Ajatus ujojen ryhmän perustamisesta sai alkunsa nuorilta itseltään suunniteltaessa seurakuntien toimintaa” kertoo Tuiran seurakunnan nuorisotyöntekijä Marika Alakopsa. ”Ryhmään tulijoille ei ole minkäänlaisia kriteereitä olemassa, vaan kaikki itsensä ujoksi kokevat ovat tervetulleita.”


Ryhmä on erityisesti niille nuorille, jotka haluavat olla mukana seurakuntien toiminnassa, mutta eivät halua olla esillä. ”Usein seurakuntien tarjoamat ryhmät tai esimerkiksi isostoiminta vaativat osallistujilta jonkin verran esilläoloa. Ujojen ryhmä on siitäkin syystä hyvä lisä seurakuntien nuorisotyön tarjontaan”, toteaa Alakopsa.


Ujojen ryhmään voi tulla mukaan milloin vain syksyn mittaan


Ensimmäinen ryhmän tapaaminen pidetään keskiviikkona 13.9. kello 17 Tuiran kirkolla (Myllytie 5). ”Ensimmäisellä kerralla on tarkoitus kartoittaa, mitä osallistujat haluaisivat tehdä tapaamisissa ja sopia yhdessä syksyn kokoontumisten aikatauluja. Ylipäänsä ryhmän toiminta tulee muotoutumaan nuorten itsensä toiveiden mukaisesti”, toteaa Alakopsa.


Vaikka ensimmäinen tapaaminen on 13.9., voi ryhmään tulla mukaan milloin vain syksyn aikana. Ryhmään voi osallistua minkä tahansa Oulun seurakunnan jäsen.


Ryhmään voi ilmoittautua syksyn aikana WhatsAppin kautta tai lähettämällä tekstiviestin Tuiran seurakunnan nuorisotyönohjaaja Marika Alakopsalle, p. 040 195 4690.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 11.9.–17.9.2017


Uusi Ääni-kuoron ja tansanialaisnaisten musiikki-ilta maanantaina 11.9. kello 18 Oulunsalon valtuustosalissa (Kauppiaantie 5). Uusi ääni -kuoro ja Oulussa vierailevat tansanialaisnaiset esiintyvät yhdessä. Vapaa pääsy.


Haukiputaan lukupiiri maanantaina 11.9. kello 18–19.30 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10).  Lukupiiri pidetään kerran kuukaudessa syksyn ajan maanantai-iltaisin Haukiputaan seurakuntakeskuksessa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kirjoista innostuneet ja kiinnostuneet. Ensimmäisellä kerralla käsitellään Antti Tuurin teosta ”Ameriikan raitti”.  Syksyn muut kokoontumiset pidetään 9.10. ja 20.11. Piirin vetäjänä toimii Irja Lahdensivu.


Mama´s & Missioklubi tiistaina 12.9. kello 18–20 Oulujoen pappilassa (Oulujoentie 72).  Vuonna 2015 Oulujoen missioklubi vieraili Tansaniassa, jossa he kohtasivat Imanin seurakunnan naistenryhmän. Nyt naisryhmä on tullut vastavierailulle Suomeen, ja sitä juhlistetaan yhteisellä illanvietolla. Luvassa on pientä iltapalaa ja leppoisaa yhdessäoloa. Ilta päättyy hartauteen Oulujoen kirkossa. Illan järjestää Oulujoen seurakunnan nuorisotyö ja Karjasillan seurakunnan lähetystyö.


Illanvietto tansanialaisten naisten kanssa torstaina 14.9. kello 17 Lämsänjärven leirikeskuksessa (Hiihtomajantie 2). Viktorianjärven itäisestä hiippakunnasta tullut tansanialaisten naisten ryhmä viettää viimeistä iltaansa Oulussa. He jakavat ajatuksia ja elämänkertomuksia yhdessä muiden illanviettäjien kanssa. Illan aikana on mahdollisuus keskusteluun, laulamiseen ja rukoukseen, saunomiseen ja makkaranpaistoon. Makkarat, salaatit ja juomat talon puolesta, muu tarjoilu järjestetään nyyttikestiperiaatteella.


Petri Laaksosen Täällä pohjantähden alla -konsertti torstaina 14.9. kello 19–20 Tuiran kirkossa (Myllytie 5).  Petri Laaksonen esiintyy suomalaisen musiikin illassa. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 20€.  Konsertti on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.


Tuiran diakonian nälkäpäiväateria perjantaina 15.9. kello 12–13 Tuiran kirkon seurakuntasalissa (Myllytie 5). Tuiran seurakunnan järjestämä ateria on osa valtakunnallista nälkäpäivätoimintaa. Tarjolla ruokailussa on kinkkukiusausta. Ateria on maksuton. 


Opeta minulle polkusi -konsertti perjantaina 15.9. kello 19–20 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Anna-Maria Tirroniemi esittää kappaleita levyltään” Opeta minulle polkusi”. Iltahartauden toimittaa Jari Flink. Vapaa pääsy, konsertissa on mahdollisuus ostaa levyä.


Kitarakonsertti lauantaina 16.9. kello 16 Tuiran kirkossa (Myllytie 5). Timo Kaakkolammi esiintyy tunnelmallisessa kitarakonsertissa. Kaakkolammi on opiskellut muun muassa Sibelius-Akatemiassa sekä Baskimaan konservatoriossa. Vuosina 2010–2011 hän oli finalisti tai palkinnonsaaja viidessä arvostetussa kansainvälisessä kitarakilpailussa. Konsertin ohjelmisto rakentuu muun muassa säveltäjänimien Villa-Lobos, Sor ja Barrios teoksiin.  Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelma 10€. Konsertin järjestävät Oulun Kitaraseura ja Tuiran seurakunta.


Seniorimessut 50+ lauantaina 16.9. ja sunnuntaina 17.9. kello 10–17 Ouluhallissa (Ouluhallintie 20). Oulun seurakunnat osallistuvat Ouluhallilla järjestettäviin seniorimessuihin. Seurakuntien osastolla on paikalla pappi ja diakoniatyöntekijä. Heiltä saa tietoa seurakuntien toiminnasta, opastusta netin käytöstä sekä neuvoja seurakuntien jumalanpalvelus- ja auttamistoimintaan osallistumiseen. Idealaatikkoon kerätään ehdotuksia siitä, miten yksinäisyydestä kärsiviä vanhoja ihmisiä voitaisiin auttaa. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Lauantaina kello 13 Oulun seurakuntien toimintaa esitellään messujen A-lavalla, kun Voitto Juutinen, Pentti Kaukonen ja Pertti Haipola vetävät yhteislauluhetken. He kertovat samalla myös omasta vapaaehtoistyöstään. Sunnuntaina kello 13 A-lavalla Tuiran seurakunnan kappalainen Päivi Jussila johdattaa Reformaation 500 -vuotisjuhlan kunniaksi laulamaan Martti Lutherin kirjoittamia virsiä.


Radio Dein juhlavuoden kiertue Oulussa: Suomalainen messu- sävel ja tanssiteos lauantaina 16.9. kello 16 Madetojan salissa (Leevi Madetojan katu 1-3). Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä Oulun Madetojan salissa esitetään syyskuussa Lasse Heikkilän säveltämä erityisproduktio Suomalainen messu. Teoksessa käydään läpi monitaiteellisesti Suomen itsenäisyyden ajan historia. Madetojan salissa sävel- ja tanssiteoksen esittävät Uusi ääni -kuoro ja tanssiryhmä Valkia soittajien säestämänä. Illan aikana Suomen tarinaa kuljettavat eteenpäin Radio Dein juontajat Ariel Neulaniemi ja Anu Lehtipuu. Valtakunnalliseksi laajentunut kristillinen radiokanava juhlii esityksellä 20. vuotista taivaltaan 100-vuotiaan Suomen kanssa. Myös 110-vuotias Rauhan Tervehdys juhlii yhdessä Radio Dein kanssa. Tilaisuudessa pitää puheenvuoron Muhoksen kirkkoherra ja Rauhan tervehdys ry:n varapuheenjohtaja Jouni Heikkinen. Tapahtumaa järjestävät Radio Dein lisäksi Rauhan Tervehdys ja Oulun seurakuntayhtymä.  Liput ennakkoon osoitteesta www.ticketmaster.fi 15 € ja ovelta 20 €.

 

Kuva: www.pixabay.com

Julkaistu 6.9.2017

6.9.2017 16.08