Uutislistaukseen

Menovinkit viikolle 36: Vanhustyö ja reformaatio yleisöluentosarjan teemoina

Ajankohtaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä ja kirkollisen elämän aiheita käsittelevä Caritas Forum yleisöluentosarja jatkuu syksyn aikana. 
2013_08 viljapelto017_THUMB.jpg

 

Forum tarjoaa aikuisille yhteisöllinen paikan, jossa on mahdollisuus keskustella ja ottaa kantaa käsiteltyihin aiheisiin asiantuntijoiden osuuden jälkeen. Tammikuussa alkanut luentosarja huomioi aiheissaan erityisesti Suomen 100-vuotisjuhlan ja reformaation merkkivuoden.


Caritas Forum -luentosarjan syyskauden aloittaa torstaina 7.9. Oulun taidemuseon amanuenssi Elina Vieru aiheella ”Kalevala kuvataiteessa - kansallista ja kansainvälistä." Syksyn toinen luento 12.10. käsittelee vanhustenhoitoa, kun geriatri Petteri Wiramo puhuu aiheesta "Vaivaistalosta kotihoitoon - kuka huolehtii vanhasta huomenna?". Syyskauden viimeinen luento pidetään 9.11., jolloin teemana on reformaatio ja musiikki. Aiheesta luennoi kirkkomusiikin kouluttaja, lehtori Ari Rautakoski.


Caritas Forum järjestetään kerran kuukaudessa torstaisin kello 14 Caritas -kodin Caritas -salissa (Kapellimestarinkatu 2). Kokoontumisiin on vapaa pääsy.


Caritas -säätiö toteuttaa luentosarjan yhteistyössä Oulun ev.lut. seurakuntien kanssa. Caritas Forum on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 4.9.–10.9.2017


Diakonian aamupuuro tiistaina 5.9. kello 9–10 Monitoimitila Pysäkissä (Kauppiaantie 5).  Diakonian aamupuuro on tarkoitettu oulunsalolaisille vähävaraisille perheille ja yksinasuville. Puuron lisäksi ilmaiseen ateriaan kuuluu leipä lisukkeineen, kahvi tai tee. Mukaan saa leipäpussin. Paikalla on myös diakoniatyöntekijä.


TiistaiStoppi tiistaina 5.9. kello 14.30–17 Vanhan pappilan Kivijalassa (Isokatu 17 G, noin 200m Valkeasta). TiistaiStoppi on yläasteikäisille suunnattua olohuonetoimintaa, jossa voi koulun jälkeen pelata biljardia tai lautapelejä, viihtyä kavereiden kanssa tai vaikka tehdä läksyt. Tarjolla on myös kaikille ilmainen välipala.


"Kalevala kuvataiteessa - kansallista ja kansainvälistä ” Caritas Forum -luentosarja torstaina 7.9. kello 14–15.30 Caritas -kodissa (Kapellimestarikatu 2). Caritas Forum - luentosarjan syyskauden aloittaa Oulun taidemuseon amanuenssi Elina Vieru. Hän alustaa aiheesta "Kalevala kuvataiteessa - kansallista ja kansainvälistä." Luennon jälkeen keskustelua aiheesta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Aamupuuro Kaakkurissa perjantaina 8.9.kello 9–10 Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8). Ilmainen aamupuuro on tarkoitettu työttömille ja pienituloisille. Aamupuuro sisältää kaurapuuroa, leipää, leikkeleitä, kahvia ja teetä. Alussa pidetään yhteinen hartaus.

Ystävän risti -konsertti perjantaina 8.9. kello 19 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Ystävän risti- konsertissa esiintyvät Ilkka Vainio ja Janus Hanski. Puheenvuoron konsertissa pitää Karjasillan seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Juhani Lavanko. Mukana myös Matkakumppanit -orkesteri, Tapani Laastola, Ilkka "Luumu" Kaikkonen, Jussi Liski sekä taiteilija ja pappi Mikko Salmi. Konsertti on elämänmakuinen tapahtuma, johon on helppo tulla sekä saada valoa ja iloa koskettavista lauluista ja aidoista tarinoista huumoria unohtamatta. Konsertissa kuullaan kappaleita Albatrossista Villiin Pyhäpoikaan. Konsertin lippuja myydään ennakkoon Karjasillan kirkon diakoniatyön huoneesta, (Nokelantie 39) maanantaina 28.8. ja maanantaina 4.9. klo 15–18 (käteismaksu). Liput ovelta 25€. Osa konsertin tuotosta ohjataan Kotimaanavulle.

Sotiemme veteraanien Oulun seudun kirkkopäivä sunnuntaina 10.9. kello 10 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a) ja Oulun rauhanyhdistyksellä (Professorintie 7). Kirkkopäivä alkaa messulla Oulun tuomiokirkossa. Messun toimittaa Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Anna-Mari Heikkinen, saarnaamassa Haukiputaan kirkkoherra Jaakko Tuisku. Sotaveteraanikuoro esiintyy kirkossa. Messu lähetetään virtuaalikirkon kautta osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi.  ja sen voi kuulla myös Radio Pookin kautta. Kirkkopyhä jatkuu ruokailun ja päiväjuhlan merkeissä Oulun rauhanyhdistyksellä. Päiväjuhlassa kuullaan juhlapuhe sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta ja Oulun kaupungin tervehdys kaupunginjohtaja Päivi Laajalalta. Musiikkia esittävät muun muassa Oulun sotaveteraanikuoro ja Lapin sotilassoittokunta.


Eeva Mattilan pianokonsertti sunnuntaina 10.9. kello 13–14.30 Ylikiimingin seurakuntatalossa (Kirkkomäki 12). Eeva Mattilan pianokonsertissa kuullaan Chopinin ja Rahmaninovin sävellyksiä. Konserttiin on vapaa pääsy. Eeva Mattila on opiskellut Turun musiikkiakatemiassa ja myös Pariisissa suorittaen siellä solistidiplomin. Hän on esiintynyt soolo- ja kamarimusiikkikonserteissa ja -kiertueilla sekä lukuisilla festivaaleilla. Mattila on esiintynyt kotimaan lisäksi muun muassa Saksassa, Ruotsissa, Italiassa, Ranskassa, Venäjällä, Brasiliassa ja Ecuadorissa. Keväällä 2017 hän debytoi Tokiossa Matsuo -konserttisalissa.      


Majataloilta sunnuntaina 10.9. kello 15 Myllyojan seurakuntatalossa (Koivumaantie 2). Majataloillan aikana Pekka Simojoki laulaa ja musisoi ja Jukka Jämsen johdattaa rukoukseen. Lisäksi Ilkka Puhakka opettaa Raamattua ja Oulujoen kirkkokuoro toimii housebändinä Sanna Leppäniemen johdolla. Ilta päättyy iltapalaan.


Taustarinaklubi sunnuntaina 10.9. kello 16–17.30 Vanhassa pappilassa (Asemakatu 6). Viime keväänä Vanhan pappilan laulaja-lauluntekijöiden musiikilla täyttänyt Taustatarinaklubi jatkuu. Dialogia yleisön ja artistin välillä on tukemassa klubin hostina toimiva laulaja-lauluntekijä Iina Palokangas. Syksyn ensimmäisessä Taustatarina-klubissa esiintyy Viitasen Piia. Viitasen Piia on lauluntekijä Piia Viitasen luotsaama tummanpuhuvaa luomufolkkia soittava yhtye, joka on hurmannut kolmella albumillaan niin kriitikot kuin liveyleisönkin, ja raivannut Viitaselle jalansijaa suomen eturivin tarinankertojien joukossa. Syksyn muut esiintyjät ovat: 8.10. OK:KO, 4.11. Mirkka ja 3.12. Miko Kontturi. Taustatarinaklubin tuottaa Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö. Keikat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

 

Kuva: Sanna Krook

Julkaistu 30.8.2017

 

30.8.2017 15.32