Uutislistaukseen

laajasalo ja askola_L.jpg

Helsingin hiippakunnan seuraavaksi piispaksi on valittu Teemu Laajasalo

17.8.2017 11.57

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli on vahvistanut 16.8.2017 istunnossaan vaalin tuloksen, jonka mukaan Teemu Laajasalo sai ensimmäisellä kierroksella yli puolet annetuista äänistä.

Laajasalon tukijoukkoihin kuulunut tuomiorovasti Satu Saarinen kehuu uutta piispaa: "Teemusta Helsingin hiippakunta saa ajassa ja elämässä kiinni olevan piispan. Hänessä on uuden ajan raikasta johtajuutta, joka säteilee varmasti Helsinkiä laajemmalle. Uskon, että Teemu kykenee persoonallaan murtamaan monia raja-aitoja ja myös uudistamaan piispuutta moderniin suuntaan.”

Tulokset vahvistettiin

Helsingin tuomiokapitulin istunnon tarkistuslaskennassa vahvistettiin 16.8. piispanvaalin ehdokkaiden saamat äänimäärät sekä äänestysprosentti. 

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo (s. 1974) sai ensimmäisellä vaalikierroksella yli puolet annetuista äänistä, yhteensä 795 ääntä.

Toiseksi eniten ääniä sai professori Jaana Hallamaa, yhteensä 388 ääntä. Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikan äänimäärä oli 359. Tyhjiä ääniä oli 3 ja hylättyjä 7.

Äänestysprosentti Helsingin hiippakunnassa oli 86,8 %. Äänioikeus oli kaikkiaan 1788 äänestäjällä, jotka koostuivat hiippakunnan papeista ja seurakuntien maallikkojäsenistä.

Teemu Laajasalo aloittaa uudessa tehtävässään 1.11. Piispan virkaan vihkimys järjestetään Helsingin tuomiokirkossa 12.11.2017.