Uutislistaukseen

Menovinkkejä viikolle 33: Pyhää tanssia ja kesäillan säveliä Taiteiden yössä

Taiteiden yötä vietetään Oulussa torstaina 17.8. Oulun seurakuntien Taiteiden yön ohjelmassa on muun muassa konsertteja ja Pyhää tanssia. Lisäksi Tähtitornin kahvilassa (Linnansaari 1) voi käydä katsomassa reformaatiosta kertovaa näytelmää.
Kuva Markku Pihlaja_L.jpg

 

Tuiran kirkossa (Myllytie 5) järjestetään kaksiosainen Pyhän tanssin ilta kello 17 alkaen. Pyhä tanssi muodostuu yksinkertaisista askelista ja liikkeistä. Pyhän tanssin liikekieli on yhdistelmä eri kansojen kansantansseja ja erityisesti piiritansseja.


”Pyhän tanssin illat ja kurssit ovat aina suosittuja tapahtumia ja ne vetävät joka kerta uusia kokeilijoita”, kertoo Pyhän tanssin opettaja Riikka Honkavaara


Ensimmäinen tanssihetki alkaa kello 17 ja se sopii kaikille, myös ensikertalaisille. Tanssihetki kestää 45 minuuttia. Kello 18 alkaa askeltyöpaja, joka kestää noin 75 minuuttia. Työpajassa opetellaan vaikeampia askelkuvioita, joten osallistujilla olisi hyvä olla aiempaa kokemusta pyhästä tanssista tai tanssista ylipäänsä. Opettajina Pyhässä tanssissa toimivat Päivi Päivike ja Tuiran seurakunnan pappi Riikka Honkavaara. Molemmat tanssiosiot ovat maksuttomia.


Satavuotiaan Suomen kunniaksi soi Sibelius


Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a) järjestetään jo suosituksi perinteeksi muodostunut Taiteiden yön konsertti kello 20 alkaen. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ohjelmisto on kokonaan suomalainen. Konsertin aikana kuullaan muun muassa Oskar Merikannon musiikkia ja teemaan sopien Sibeliuksen Finlandia. Piano- ja urkumusiikkia ja yksinlaulua konsertissa esittävät Henna-Mari Sivula (sopraano), Lauri-Kalle Kallunki (baritoni), Vesa Kajava (urut) ja Miikka Lehtoaho (piano). Konserttiin on vapaa pääsy.


Ylikiimingin seurakuntatalossa kuullaan Kesäillan musiikkia -konsertti kello 20 alkaen. Konsertissa esiintyvät Hannu Niskasaari (laulu) ja Minna-Mari Niskasaari (piano).  Konserttiin on vapaa pääsy. Haukiputaan kirkossa taas pidetään kesäillan sävelhartaus kello 20 alkaen. Ilkka Virta esiintyy kitaran säestyksellä ja iltahartauden toimittaa kirkkoherra Jaakko Tuisku. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 5€.


Tähtititornin kahvilassa esitetään kello 20.30 alkaen Reformaatio. Tragedia- näytelmä (K18). Reformaation 500-merkkivuoden innoittamana syntynyt näytelmä on avantgardis-anarkistinen tulkinta reformaation ytimestä kreikkalaisen tragedian innoittamana. Näytelmän jälkeen käydään keskustelua aiheesta kahvilassa. Näytelmän työryhmään kuuluvat Árpád Kovács, Mirjami Rautio ja Juha Valppu.

 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 14.8.–20.8.2017


Äitien virkistämö maanantaina 14.8. kello 18–20 Tuiran kirkon nuorisotilassa (Myllytie 5). Virkistämössä voit istahtaa alas, juoda kahvia, jutella toisten äitien kanssa, ottaa mukaan käsityön ja rentoutua.  Virkistämö on äitien oma tila, jossa ei ole mukana lapsia, ja se kokoontuu joka toinen maanantai. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan toimintaa kahvipöydän ääressä yhdessä varhaiskasvatuksen työntekijöiden Tiina Huurteen ja Anu Hannulan kanssa.


Perheiden kesäilta keskiviikkona 16.8. kello 18–19.45 Lämsänjärven leirikeskuksessa (Hiihtomajantie 2). Kesäillan ohjelmassa on muun muassa iltahartaus, kivaa yhdessä tekemistä ja makkaranpaistoa.


Nuotioilta keskiviikkona 16.8. kello 18–20 Ukkolanrannan laavulla (Luotsiasemantie). Ohjelmassa on yhteislaulua, hartaus, kahvitarjoilu ja makkaranpaistoa. Säänmukainen vaatetus, oman istuimen voi ottaa mukaan.


Kesäillan musiikkia keskiviikkona 16.8. kello 19–20 Yli-Iin seurakuntatalossa (Kirkkokuja 4). Jouni Kokkoniemi esittää kitaran säestyksellä musiikkia. Tilaisuudessa julkistetaan rovasti Toivo Hyyryläisen uusi kirja Toivon kipinöitä. Mukana on myös Yli-Iin kirkkokuoro johtajanaan Anja Hyyryläinen. Kahvitarjoilu.


Lepää liikkeessä - Pyhän tanssin ilta torstaina 17.8. kello 17–19.15 Tuiran kirkossa (Myllytie 5). Pyhä Tanssi johdattaa rauhoittumaan ja hiljentymään. Pyhän Tanssin ilta koostuu kahdesta kokonaisuudesta. Ensimmäinen tanssihetki alkaa kello 17 ja kestää 45 minuuttia. Tanssihetki sopii kaikille, myös ensimmäistä kertaa Pyhään tanssiin tutustumaan tulleille.  Askelet ja liikkeet ovat helppoja. Toinen tanssikokonaisuus toteutetaan askeltyöpajana. Askeltyöpaja alkaa klo 18 ja kestää 75 minuuttia. Työpajassa opetellaan vaikeampia askelkuvioita, joten työpajaan osallistuvilla olisi hyvä olla jonkin verran aiempaa kokemusta pyhästä tanssista tai tanssista ylipäätänsä. Molemmat tanssihetket ovat maksuttomia. Tapahtuma on osa Taiteiden yön ohjelmaa.


Kesäillan sävelhartaus torstaina 17.8. kello 20–21 Haukiputaan kirkossa (Kirkkotie 10). Ilkka Virta esiintyy kitaran säestyksellä ja iltahartauden toimittaa kirkkoherra Jaakko Tuisku. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma maksaa 5€. Tapahtuma on osa Taiteiden yön ohjelmaa.


Kesäillan musiikkia torstaina 17.8. kello 20–21 Ylikiimingin seurakuntatalossa (Kirkkomäki 12). Ohjelmassa on laulu- ja pianomusiikkia Hannu Niskasaaren (laulu) ja Minna-Mari Niskasaaren (piano) esittämänä. Vapaa pääsy. Tapahtuma on osa Taiteiden yön ohjelmaa.


Taiteiden yön konsertti torstaina 17.8. kello 20–21.30 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi soivat suomalaiset sävelmät taiteiden yön illassa. Ohjelmassa on piano- ja urkumusiikkia ja yksinlaulua. Suomalaisia sävelmiä ovat esittämässä Henna-Mari Sivula (sopraano), Lauri-Kalle Kallunki (baritoni), Vesa Kajava (urut) ja Miikka Lehtoaho (piano). Tapahtuma on osa Taiteiden yön ohjelmaa.


Reformaatio. Tragedia.-näytelmä(K18) torstaina 17.8. kello 20.30 Tähtitornin kahvilassa (Linnansaari 1). Reformaatio 500 vuotta. Avantgardis-anarkistinen tulkinta reformaation ytimestä kreikkalaisen tragedian innoittamana. Näytelmän jälkeen keskustelua aiheesta. Työryhmään kuuluvat Arpad Kovacs, Mirjami Rautio, Juha Valppu. Tapahtuma on osa Taiteiden yön ohjelmaa.


Kotona - Oulunsalo soi -konsertti lauantaina 19.8. kello 19–20 Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6). Konsertissa soittaa ja esiintyy Alankomaiden Kamariorkesterin taiteilijoista koostuva huippukokoonpano yhdessä mezzosopraano Virpi Räisäsen kanssa. Räisänen toimii kuudetta vuotta Oulunsalo soi! - festivaalin taiteellisena johtajana. Konsertti on osa Oulunsalo Soi- festivaalin konsertteja/tapahtumia. Pääsyliput ennakkoon Kiimingin yhteispalvelupisteestä 22/19€, ovelta 25€. 

 

Kuva: Markku Pihlaja

Julkaistu 9.8.2017

9.8.2017 14.57