Uutislistaukseen

Jouluisia menovinkkejä viikolle 50

Tallin joulu ja Umpimähkän joulupolku johdattavat joulun tunnelmaan.
Joulussa tuoksuu talli_ Juha Räty1_XL.jpg

 

Viikolla 50 Oulun seurakunnissa on tarjolla runsaasti joulutapahtumia kaikenikäisille. Hietasaaren Ponipihalla (Vaaskiventie 12) voi kokea ensimmäisen joulun tunnelmaa koko perheen kuvaelmassa Joulussa tuoksuu talli. Sunnuntaina 18.12. kello 15 ja kello 17 alkavien näytösten aikana tehdään matka joulun sanoman äärelle draaman ja musiikin keinoin. Aitoa tallitunnelmaa näytelmään tuovat oikeat eläimet. Kuvaelman on käsikirjoittanut ja ohjannut Terttu Aakko. Rooleissa ja eri tehtävissä toimivat muun muassa Ponipihan työntekijät ja tallitytöt sekä seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät.


Perjantaina 16.12. Oulunsalon Umpimähkän leirikeskuksessa (Umpimähkä 38) järjestetään koko perheen joulupolku. Joulupolulla voi hiljentyä joulun sanoman äärellä, tehdä pienen joulumuiston, nauttia riisipuurosta ja tunnelmoida ulkotulien loisteessa. Polkua voi kiertää omaan tahtiin kello 15–19 välisenä aikana ulko- ja sisätiloissa.


Oulun tuomiokirkossa ja tuomiokirkon Kryptassa (Kirkkokatu 3a) järjestetään lauantaina 17.12. kello 12–15 Kirkonmäen joulu -tapahtuma. Tapahtumassa voi muun muassa kiertää enkelipolun kirkkotarhassa ja ostaa joululeivonnaisia ja käsitöitä. Lasten kauneimmat joululaulut lauletaan klo 14 alkaen.


Ensi vuonna purettava Kaukovainion kappeli (Hiirihaukantie 6) hyvästellään sunnuntaina 18.12. järjestettävässä jäähyväis- ja kiitosjuhlassa. Kello 12 alkaa kappelin viimeinen messu, jonka jälkeen juodaan kirkkokahvit ja muistellaan yhdessä kappelin eri vaiheita. Kappeli on avoinna vierailijoille sunnuntai-iltana kello 18 saakka.


Oulun seurakuntien kaikki joulun ajan tapahtumat löytyvät sivulta www.oulunseurakunnat.fi/joulu.
 

Oulun ev.-lut. seurakuntien menovinkit 12.12.–18.12.2016


Joulumusiikkia kynttilän valossa keskiviikkona 14.12. kello 20–21 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Esiintymässä Haukiputaan Kirkon Kamarikuoro johtajanaan Hannu Niemelä. Solistina Henna-Mari Sivula (sopraano), Tomi Punkeri (baritoni) ja urkurina Elias Niemelä. Seimelle -cd ja ohjelma 10€, pelkkä ohjelma 5€. Vapaa pääsy.


Joulun tunnelmia – mieskuoro Weljien joulukonsertti keskiviikkona 14.12. kello 20 Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3).  Mieskuoro Weljet on oululainen nuorten miesten kuoro. Konsertissa solistina on tenori Joona Penttilä ja Weljiä johtaa Joonas Vatjus. Kuoroa säestävä soitinyhtye esittää myös A. Corellin Joulukonserton. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, käsiohjelma 5€.


En etsi valtaa loistoa -joulukonsertti torstaina 15.12. kello 18–19 Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Esiintymässä Sisko Leinonen (laulu) ja Suvi Leinonen (piano). Ohjelmassa tuttuja ja rakkaita joululauluja yksinlauluna sekä yhteislauluina. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5€.


Joulukonsertti torstaina 15.12. kello 19 Tuiran kirkossa (Myllytie 5).  Esiintymässä Madetojan musiikkilukion tyttökuoro johtajanaan Elina Könönen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma 5€.


Kuorojen joulukonsertti torstaina 15.12. kello 19 Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8). Karjasillan seurakunnan kuorojen yhteiskonsertissa esiintyvät Pyhän Andreaan lapsi-, tyttö-, ja naiskuoro sekä Karjasillan kirkkokuoro. Kuorot esittävät perinteisiä hengellisiä joululauluja johtajinaan kanttorit Sirpa Ilvesluoto ja Juha Soranta. Vapaa pääsy.


Joulupolku Umpimähkän leirikeskuksessa (Umpimähkä 38) perjantaina 16.12. kello 15–19. Ajo-ohje: Aja tietä Hailuodontie, käänny vasemmalle Salonpääntielle, tämän jälkeen seuraa opasteita).  Koko perheen joulupolulla (sisällä ja ulkona) voit hiljentyä joulun sanoman äärellä, tehdä pienen joulumuiston, nauttia riisipuurosta ja tunnelmoida ulkotulien loisteessa. Paikalle voi tulla ja polkua kiertää oman aikataulun mukaan. Tapahtuma on ilmainen.


Nuorten joulumessu perjantaina 16.12. kello 18–18.45 Kiimingin kirkossa (Kirkonniementie 8). Nuorekas ehtoollisjumalanpalvelus joululaulujen merkeissä. Musiikista vastaa Oulujoki All-Stars.


Kirkonmäen joulu -tapahtuma lauantaina 17.12. kello 12–15 Oulun tuomiokirkossa ja Oulun tuomiokirkon Kryptassa (Kirkkokatu 3a). Enkelipolku kirkkotarhassa, lasten kauneimmat joululaulut (kello 14) ja askartelu kirkossa tuovat joulumielen. Joulukahvilassa myytävänä muun muassa puuroa, torttukahvit sekä joululahjoiksi sopivia käsitöitä ja leivonnaisia. Joulukahvila on avoinna kello 10–15.


J. S. Bachin Jouluoratorio BWV 248 (1. esitys) lauantaina 17.12. kello 19–20.30 ja 2.esitys sunnuntaina kello 20–21.30 Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu 3a). Jo perinteeksi käyneeseen tapaan esitetään Oulun tuomiokirkossa joulun alla Bachin Jouluoratorion kantaatteja. Kahden ensimmäisen konsertin esiintyjät ovat Oulun tuomiokirkon kamarikuoro, Oulun ammattikorkean kamarikuoro ja Oulun Kamariorkesteri. Solisteina esiintyvät altto Henna-Mari Sivula, tenori Pèter Marosvàri ja basso Juhani Alakärppä. Musiikkia johtaa Lauri-Kalle Kallunki. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10€. Sunnuntain esitystä voi seurata myös Virtuaalikirkon kautta, www.virtuaalikirkko.fi


Messu ja Wanhan ajan joulujuhla sunnuntaina 18.12. kello 10–14 Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Kello 10 alkavan messun jälkeen riisipuurotarjoilua ja jouluohjelmaa. Messun toimittaa Mirjami Dutton. Mukana Kastellin kirkkokuoro, Kastelli-Maikkulan alueen ryhmien jouluohjelmaa, runoesitys, laululeikkejä ja jouluyllätyksiä. Jouluohjelmaa juontaa Erja Oikarinen.


Kaukovainion kappelin jäähyväis- ja kiitosjuhla sunnuntaina 18.12. kello 12 Kaukovainion kappelissa (Hiirihaukantie 6). Karjasillan seurakunta kutsuu seurakuntalaisia jättämään jäähyväisiä Kaukovainion kappelille. Kello 12 pidetään kappelin viimeinen messu. Messun jälkeen juodaan kirkkokahvit sekä muistellaan yhdessä kappelin vaiheita ja seurakunnallista toimintaa. Kappeli on avoinna vierailijoille kello 18 saakka.


Joulussa tuoksuu talli sunnuntaina 18.12. kello 15–16 ja 17–18. Hietasaaren Ponipihalla (Vaaskiventie 12). Perinteinen joulukuvaelma Ponipihan idyllisellä piha-alueella laulujen, eläinten ja kertomisen kautta klo 15 ja klo 17. Kuvaelman on käsikirjoittanut ja ohjannut Terttu Aakko. Rooleissa ja eri tehtävissä toimivat Ponipihan tallitytöt vanhempineen ja työntekijöineen, seurakunnan vapaaehtoiset ja työntekijät.


Lasten kauneimmat joululaulut ja joulujuhla sunnuntaina 18.12. kello 16 Yli-Iin kirkossa (Kirkkokuja 4). Koko perheen joulujuhlan ohjelmassa on lasten kauneimpia joululauluja ja Lucia -kulkue.
Joulunajan sävelhartaus sunnuntaina 18.12. kello 19 Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2). Sävelhartaudessa joululauluja esittävät seurakunnan omat kuorot: lapsikuoro, poikakuoro sekä Uusi Ääni-kuoro. Kuoroja johtavat ja säestyksistä kanttorit Anna-Kaisa Pitkänen ja Pirjo Mäntyvaara. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu 5 €.

 

Kuva: Juha Räty.

Julkaistu 8.12.2016

 

8.12.2016 16.34