Uutislistaukseen

Koskelan seurakuntakodilla juhlitaan yhdessä kaupunkijuhannusta

Oulun seurakunnissa vietetään juhannusta perinteiseen tapaan kirkoissa ja ulkosalla.

Nuotio ja makkaranpaistajia.

Kuva freepic.com

Juhannusaattona 21.6. kello 18 järjestetään juhannusjuhla Koskelan seurakuntakodilla (Mertatie 6). Jo perinteeksi muodostuneeseen juhlaan kutsutaan kaikkia, jotka haluavat osallistua mukavaan, yhteisölliseen juhannuksenviettoon kaupungissa nuotiotulen äärellä.

Ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset, myös lapset. Ohjelma koostuu muun muassa lipunnostosta, hartaudesta, makkaranpaistosta ja kahvittelusta sekä lähetystyön kuulumisista. Musiikilla on tärkeä osuus tunnelmantekijänä.

 –   Tänä vuonna mukana on haitaria soittamassa ja tunnelmaan virittelemässä oululainen, pitkään Koskelassa asunut Pentti Koivukangas. Laulamme yhdessä kesäisiä, tuttuja lauluja, kertoo Tuiran seurakunnan pastori Jonna Piirainen.

Keskikesän juhlaan sopivaa evästä voi ostaa edulliseen hintaan lähetystyön hyväksi. Maksuvälineenä käy käteinen, kortti tai MobilePay. Juhannusjuhla tulkataan viittomakielelle.

Myös juhlan valmisteluun voi halutessaan osallistua. Tarjolla on tehtäviä liikenteenohjauksesta nuotionhoitajaksi, ruoka- ja juomapisteiden apukäsiksi, lähetyskioskin myyjäksi tai vaikkapa avustajaksi ja juttuseuraksi juhlavieraille. Valmisteluun pääsee mukaan tulemalla paikalle kello 16 tai ilmoittautumalla etukäteen Jonna Piiraiselle, 044 788 3966 tai jonna.piirainen@evl.fi.

Juhannuksen kirkonmenot aattona ja juhannuspäivänä

Turkansaaren ulkomuseon kirkossa on juhannusaattona kesäinen hartaus kello 17.30. Lisäksi Turkansaaren kirkossa pidetään messu juhannuspäivänä lauantaina 22.6. kello 12.

Kiimingin kirkossa on perinnejumalanpalvelus ja Oulunsalon kirkkopihan laavulla kansanlaulukirkko juhannuspäivänä kello 10. 

Oulujoen kirkossa, Pyhän Andreaan kirkossa ja Tuiran kirkossa on juhannuspäivän messu klo 10. Oulun tuomiokirkossa ja Haukiputaan kirkossa on sanajumalanpalvelus kello 10. Kello 13 on sanajumalanpalvelus Ylikiimingin Uumassa.

Lisätietoja

Jonna Piirainen
Jonna Piirainen
Seurakuntapastori
Myllytie 5
90500 Oulu

10.6.2024 09.30