Uutislistaukseen

Kansainvälistä ja kotimaista kesämusiikkia Oulun seurakunnissa

Oulun seurakunnat tarjoavat runsaasti monipuolisia musiikkielämyksiä tulevana suvena. Kesän aikana kuullaan niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin musiikkialan taitureita lukuisissa konserteissa, musiikkihetkissä, laulutilaisuuksissa ja sävelhartauksissa. Konserteissa soivat laulun ja urkujen lisäksi saksofoni, harmonikka, barokkihuilu ja monet muut instrumentit.  

Seitsemän punavalkoisiin ukrainalaisiin perinnepaitoihin pukeutunutta miestä ortodoksisen sipulikirkon edessä.

Juri Iltšuk ja kirkkolauluyhtye Kaanon tuovat ukrainalaista hengellistä musiikkia ja ortodoksisia kirkkolauluja Oulun tuomiokirkkoon. Kuva: Ukrainan kansainvälinen kulttuurikeskus

Kansainvälisiä tuulahduksia tuomiokirkossa 

Oulun tuomiokirkon kesäisessä konserttisarjassa kuullaan kansainvälisiä ja kotimaisia esiintyjiä. Konserttisarjan avaa kansainvälisesti tunnustettu helsinkiläinen saksofonisti Esa Pietilä, joka esiintyy tuomiokirkossa tiistaina 18.6. kello 19. Yleisö pääsee nauttimaan Pietilän oman tuotannon lisäksi muun muassa Händelin, Bachin ja argentiinalaisen tangon uudistajan Astor Piazzollan sävellyksistä.  

Tiistaina 25.6. kello 20 kesäillan konsertissa esiintyy urkutaiteilija Ondřej Valenta Prahasta. Valenta tarjoilee yleisölle kattauksen tšekkiläisten säveltäjien musiikkia ja Mozartin sävellyksiä. 

Ukrainalainen kirkkolauluyhtye Kaanon vierailee tuomiokirkossa 9.7. kello 20. Yhtyeen solisti on ansioitunut ukrainalainen taiteilija Juri Iltšuk, ja luvassa on moniäänistä mieslaulantaa, ukrainalaista hengellistä musiikkia ja ortodoksisia kirkkolauluja. 
 
Konserttisarjassa esiintyvät loppukesästä myös Savonlinnan tuomiokirkon urkuri Minna Raassina, hampurilainen urkutaiteilija Kata Szabó ja Sinikka Ala-Leppilammen johtama kamariorkesteri Oulunsalo Ensemble

 

Perinteisiä sävelhartauksia Haukiputaalla 

Haukiputaan seurakunnassa musiikista pääsee nauttimaan kesäillan sävelhartauksissa, joita järjestetään torstaisin kello 20.  

–  Kyseessä on Oulun seurakuntien vanhin ja mittavin kesämusiikkisarja, sillä perinteikkäitä sävelhartauksia on järjestetty jo vuodesta 1991 alkaen, kertoo kanttori Hannu Niemelä.  

Sarjan avaavat Haukiputaan kirkossa 27.6. tangolaulajina tunnetuksi tulleet kellolainen Tiina Pitkänen ja pyhäntäläinen Virpi Piippo pianistinaan Pekka Virtanen.  Sävelhartaudet jatkuvat viikoittain elokuun loppuun saakka Haukiputaan kirkossa tai seurakuntakeskuksessa.  

–  Konsertit ovat niin mielenkiintoisia, että jos olen paikkakunnalla, niin tulen kuulijaksi, vaikka olisinkin lomalla, Niemelä lisää. 

 

Oulun seurakuntien järjestämiin konsertteihin on vapaa pääsy. Osaan konserteista on vapaaehtoinen ohjelmamaksu. 

Kaikki Oulun seurakuntien kesäkonsertit ja muut kesäiset musiikkihetket löytyvät kootusti Kesämusiikki-sivulta

6.6.2024 15.29