Uutislistaukseen

Kahvia ja juttuseuraa riittää myös kesällä

Seurakunta tarjoaa kahvit kerran viikossa Myllyojalla, Haukiputaalla, Jäälissä ja kaupungin keskustassa sijaitsevassa Sofia seurakuntakeskuksessa. 

Meeri Koivula, Maila Annunen ja Raili Vasankari istuvat rinnakkain Myllytuvassa ja katsovat kameraan.

Meeri Koivula, Maila Annunen ja Raili Vasankari käyvät keskiviikkoisin Oulujoen seurakunnan järjestämässä Myllytuvassa. (kuva Marita Ahlgren)

Oululaiset Meeri Koivula, Maila Annunen ja Raili Vasankari istuvat rinnakkain Myllyojan seurakuntatalossa ja keskustelevat vilkkaasti. He ovat tulleet keskiviikkoisin avoinna olevaan Myllytupaan vaihtamaan kuulumisia.

– Puhumme vanhoista ja uusista asioista, työnteosta, käsitöistä. Oikeastaan kaikesta muusta paitsi politiikasta, kolmikko kertoo.

Keskiviikkoisin avoinna oleva Myllytupa on kaikille tarkoitettu kohtaamispaikka, jossa voi kahvitella, pelata pihapelejä, tehdä käsitöitä tai lukea päivän lehden. Paikalle voi tulla milloin tahansa aukioloaikana ja viipyä itselle sopivan hetken. 

Meeri Koivula toteaa, että toisten seura tekee hyvää yksin asuvan ihmisen terveydelle.
– Iltapäivälehtiäkin olisi, mutta eihän niitä ehdi täällä lukemaan, hän sanoo hymyillen. 

Talvikaudella Myllytuvan toimintaa vetävät vapaaehtoistyöntekijät, nyt kesän korvalla vetovastuun ottavat diakoniatyöntekijät. 

 

Haukiputaalla ollaan Yhesä

Haukiputaalla juttuseuraa on tarjolla kohtaamispaikka Yhesä, joka sijaitsee Jokelantien yhteisötilassa. Kahvittelun lomassa on mahdollista esimerkiksi pelata pelejä tai tehdä käsitöitä. Paikalla on Haukiputaan seurakunnan diakoniatyöntekijä tai sosiaalialan ammattilainen. Toiminnasta vastaa AVOT-hanke, joka kehittää tapoja mielenterveyden tukemiseksi. 

Projektityöntekijä Hanna Hannula iloitsee siitä, että kävijät ovat alkaneet löytää maaliskuussa avatun kohtaamispaikan. 

– Kävijöitä on ollut mukavasti, bingo on osoittautunut erityisen suosituksi. Ihmiset selvästi kaipaavat mahdollisuutta viettää aikaa toisten kanssa.

Haukiputaan seurakunnan diakoniatyöntekijä Johanna Juntunen sanoo usean palvelun olevan kesällä tauolla. Kohtaamispaikassa voi paitsi tavata ihmisiä, myös ottaa puheeksi huolia ja avuntarpeita.

– Jo kotoa liikkeelle lähteminen ja ajan viettäminen muitten kanssa voi antaa uutta elämänsisältöä, hän toteaa.
 

Kahvia ja porinakavereita kesällä:

Myllyojan seurakuntatalo ke klo 10–14.
Haukiputaan yhteisötila ti ja to klo 12–14.
Diakonian kahvit, Sofia seurakuntakeskus monitoimisali ti klo 10–11 (30.7. saakka)
Kappelin kahavila, Jäälin kappeli ma klo 10.30–12 (8.7. saakka)

30.5.2024 08.24