Uutislistaukseen

Kirkkoherra Satu Saarinen isännöi Oulun seurakuntien uutta podcast-sarjaa

Satu: hetkessä -podcastsarja pureutuu ajankohtaisiin ja puhuttaviin aiheisiin kulttuurihistorioitsijan, kirjailijan ja Oulun tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovastin, Satu Saarisen johdolla.

Satu-hetkessä-podcast_Kuvaaja Petri Haanpää (1).png

Kuvaaja Petri Haanpää

Jokainen jakso tarjoaa inspiroivia ja ajatuksia herättäviä hetkiä, jotka uppoavat syvälle niin yhteiskunnan kuin Sadun mielen syvyyksiin. Satu Saarinen käsittelee sekä vakavia teemoja että kepeämpiä, "aikuisten satuja" muistuttavia aiheita niin maallisesta kuin hengellisestä näkökulmasta.

Sadun luotsaamat jaksot ovat suunnattu kuuntelijoille, jotka kaipaavat tuoreita näkökulmia elämään ja yhteiskuntaan, sekä niille, jotka haluavat hetkeksi pysähtyä arjen kiireen keskellä. Jokainen jakso on kiteytetty ytimekkääseen noin kolmeen minuuttiin.

"Alun perin minua pyydettiin tekemään ääniblogeja Radio Deihin. Pappina olen tottunut puhumaan, mutta ohje kolmen minuutin tiivistettyyn, napakkaan ilmaisuun oli mukava haaste. Halusimme tuoda sisällön tarjolle myös Oulun seurakuntien omalle podcast-kanavallemme.”, kertoo Saarinen.

Satu: hetkessä -nimi on monimerkityksinen viittaus juontajaan ja ohjelman sisältöön. "Satu" tuo esiin Saarisen persoonallisen näkökulman ja kevyemmät, viihdyttävät aiheet, kun taas "hetkessä" viittaa ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin tapahtumiin ja jaksojen tiiviiseen, noin kolmen minuutin kestoon – satuhetkeen.

Sarjan tarkoituksena on tarjota kuulijoille sekä syvällistä pohdintaa että viihdyttävää kuunneltavaa. Saarisen karisma ja asiantuntemus tarjoavat kuuntelijalle virkistävän tilaisuuden kurkistaa kirkon ja yhteiskunnan ajankohtaisiin aiheisiin.

”Inspiraationi näihin jaksoihin nousee elävästä elämästä, kaikesta, mitä näen ja koen ja mikä liittyy kirkolliseen elämään - tai ylipäätään elämään ja ilmiöihin. Toivon, että kuuntelijat voisivat saada ahaa-elämyksiä ja että voisin herätellä myös tunteita, ehkä välillä haastaakin kuulijaa dialogiin kanssani.”, sanoo Saarinen.

Satu: hetkessä -podcastsarja on osa Oulun seurakuntayhtymän pyrkimystä tavoittaa laajempi yleisö ja tuoda kirkon viestiä modernein keinoin ihmisten ulottuville.

Julkaistut ja tulevat podcastjaksot löytyvät osoitteessa oulunseurakunnat.fi/podcast/satu-hetkessa

Satu Saarinen
Satu Saarinen
Tuomiorovasti, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto: Puheenjohtaja
Isokatu 17
90100 Oulu
Anne Visuri
Viestinnän asiantuntija
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

27.5.2024 09.47