Uutislistaukseen

Tiekirkot tarjoavat taukopaikan – Oulussa on kesällä avoinna kolme kirkkoa

Oulun tuomiokirkko on jo avoinna tutustumista varten, Haukiputaan kirkko avautuu 10. kesäkuuta ja Oulunsalon kirkko heinäkuun alussa. Kaikissa kirkoissa on paikalla oppaat.

Oulun tuomiokirkko ulkoa_Sanna Krook (1).jpg

Oulun tuomiokirkko on yksi Suomen tiekirkoista. Ovet ovat avoinna elokuun loppuun saakka. Kuva: Sanna Krook

Tänä kesänä Oulussa yleisölle avoinna olevia tiekirkkoja ovat Oulun tuomiokirkko, Haukiputaan kirkko ja Oulunsalon kirkko.

Tänään maanantaina avautuvaan Oulun tuomiokirkkoon voi tutustua päivittäin kello 10–20 elokuun loppuun saakka. Paikalla on oppaita, jotka esittelevät kirkon esineistöä ja historiaa. Lapset voivat tutkia tuomiokirkkoa myös puoli tuntia kestävässä kirkkobingossa keskiviikkoisin kello 13.30.

Juhannuksen jälkeen tuomiokirkossa alkavat opastetut kierrokset, joita järjestetään keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17.
Kulkureitti tuomiokirkkoon voi tänä kesänä vaihdella ajoittain julkisivuremontin vuoksi. Pihalla sijaitseva Pikku-Sofian kirkko on suljettu.

Haukiputaan kirkko on avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten 10.6.–2.8. Kirkkoon pääsee maanantaista torstaihin kello 12–18 ja perjantaisin kello 12–17. Kirkossa on paikalla oppaita.

Oulunsalon kirkko on avoinna 1.–26.7. Kirkkoon voi tutustua arkipäivisin kello 11–16. Myös Oulunsalon kirkossa on paikalla oppaita.

Tiekirkot ovat evankelisluterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka ovat liittyneet Tiekirkko-verkostoon. Niiden ovet ovat avoinna matkailijoille kesäaikaan ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin.

Suomessa on yli 260 tiekirkkoa. Ne kaikki löytyvät osoitteesta Tiekirkot-sivustolta. Sivuston karttaan voi syöttää matkan lähtö- ja päätepisteen ja tarkastella matkan varrelle osuvia kirkkoja. Samalta sivulta voi tarkistaa myös tiekirkkojen tarkat aukioloajat.

27.5.2024 09.19