Uutislistaukseen

Soppaa ja Rakkautta tuo kaupunkikulttuuria Kaukovainiolle

Jo kolmatta kertaa järjestettävä Soppaa ja Rakkautta -tapahtuma kutsuu Kaukovainion alueen asukkaita juhlistamaan kesän alkua lauantaina 25.5. kello 12-14. Tapahtuman tavoitteena on luoda paikallista kaupunginosafiilistä ja yhteisöllisyyttä. 

Tapahtuman järjestäjiä soppatykin ympärillä.

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty Soppaa ja Rakkautta -tapahtuma luo uusia perinteitä Kaukovainiolle. Ensi lauantain tapahtuma on järjestyksessään jo kolmas. Soppaa ja Rakkautta 25.5.2024 kello 12–14, Hiirihaukantie 3, 90250 Oulu. Kuvaaja: Heikki Kerätär.

Kaikille avoin, pääsymaksuton tapahtuma on Karjasillan seurakunnan järjestämä. Tapahtumapaikkana toimii Kaukovainion S-Marketin edusta. Tarjolla on keittolounas, kahvittelua ja pientä makeaa kaiken ikäisille. Aikaisempien tapahtumien tapaan paikalle odotetaan noin sataa kävijää. Samalle päivälle osuva valtakunnallinen Siivouspäivä saattaa osaltaan nostaa kävijämäärää ja luoda elävää markkinatunnelmaa.

Kävijöitä viihdyttää musiikkiesityksellään duo Lammassaari & Kanniainen. Myös teatterimaailmassa vaikuttava kaksikko esiintyy tapahtumassa noin kello 12:30 alkaen. Duon svengaavaa harmonikkasäesteistä musiikkia edustaa huhtikuussa julkaistu bluessingle Anna Lou Blues. Nuorimpia osallistujia varten paikalla on hauskaa puuhaa, kuten katuliituja sekä keppihevos- ja potkumoporata.

Seurakuntapastori Heikki Kerätär kutsuu alueen asukkaita rohkeasti mukaan:

–Tavoitteena on luoda iloisuutta ja positiivisuutta henkivä tapahtuma, jossa on hyviä kohtaamisia ihmisten kanssa. Tervetuloa tutustumaan naapureihin sopan äärellä sekä jakamaan ajatuksia seurakunnan työntekijöille!

Rakkaudesta kaupunginosaan

Kerätär valottaa soppatykkitempauksen syntyä:

 –Kaukovainiolla ei ole seurakunnan pysyvää toimipistettä eikä kaupungin asukastupaa. Seurakunnalla on kuitenkin halu olla läsnä ja kulkea rinnalla ihmisten arjessa. Me haluamme näkyä vahvemmin Kaukovainion alueella ja myötävaikuttaa paikallisyhteisön rakentumiseen.

Tapahtuman alkuun paneva voima on Kerättären mukaan nimenomaan rakkaus kaupunginosaa kohtaan. Tapahtuma on rahoitettu Kaukovainiolla pitkään asuneen pariskunnan jättämällä testamenttilahjoituksella. Toiminta on myös saamassa jatkoa elokuussa alkavan, Kaukovainion kyläpaikka -hankkeen myötä. Hankkeen rahoittaa Oulun seurakuntayhtymä.

Lisätietoja

Heikki Kerätär
Heikki Kerätär
Seurakuntapastori, vs. kappalainen, Karjasilta-Kaukovainio aluetyö.
Kotkantie 3B1, 2. krs
90250 Oulu
Mirva Karhu
Mirva Karhu
Diakoniatyöntekijä, Karjasilta-Kaukovainio aluetyö
Kotkantie 3 B 1, 2. krs
90250 Oulu

21.5.2024 13.15