Uutislistaukseen

Ainutlaatuinen kolmen yhtyeen rakkauslauluilta kuljettaa kuulijat madrigaaleista pop-klassikoihin

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina 26.5. Oulun Vanhassa pappilassa on tarjolla harvinainen kolmen oululaisen lauluyhtyeen konsertti. Rakkaudella-konsertissa kuullaan hääparien toivesuosikkeja ja harvinaisia tulkintoja. 

Kuvassa neljä nuorta iloista naista hymyilee punaisen puutalon edustalla. He ovat lauluyhtye Neliä.

Lauluyhtye Neliä on yksi kolmesta Rakkaudella-konsertissa esiintyvästä yhtyeestä. Kuva: Tuukka Nygård.

Konsertissa kuullaan muun muassa uusia tulkintoja tutuista pop-kappaleista, madrigaaleja ja harvinaisuuksia jopa 1500-luvulta.

Idea konserttiin syntyi laulaja, lauluntekijä Iina Palokankaan mukaan konsertissa esiintyvien lauluyhtyeiden yhteisestä havainnosta – ja ystävyydestä: näitä rakkauslauluja rakastetaan. Kappalevalintoja siivitti myös muun muassa eräs Maajussille morsian -ohjelman rakkaustarina.  

- Ystävämme tapasivat Maajussille morsian -ohjelmassa, ja esitimme heidän häissään versiomme Eppu Normaalin Joka päivä ja joka ikinen yö -kappaleesta. Harjoituksista someen laittamamme video keräsi hurjan suosion ja moni halusi kuulla kappaleen livenä, Neliä-yhtyeen jäsen ja muun muassa Taustatarinaklubia emännöinyt Iina Palokangas sanoo.

Kappale esitetään myös Rakkaudella -konsertissa.

- Ilta on ainutlaatuinen. Ohjelmisto ylittää tavanomaiset rakkauslauluiltojen genrerajat. Lisäksi pappila on esiintymispaikkana intiimi ja lisää vaikuttavuutta. Vanhan Pappilan salissa esiintyjät ja yleisö ovat yhdessä ja lähellä, Palokangas sanoo.

Rakkaudella -konsertti järjestetään yhteistyössä Oulun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Tuomiorovasti Satu Saarisen mielestä konsertti sopii erinomaisesti aikaan ja paikkaan.

- Rakkaudella-konsertti jatkaa tavallaan Taustatarinaklubilta tuttua matalan kynnyksen laadukasta tarjontaa sunnuntai alkuillan konserttina. Näissä tapahtumissa kutsumme ihmisiä sävelten, runouden ja musiikin äärelle.

Rakkaudella Oulun Vanhassa Pappilassa su 26.5. klo 18. Konsertin kesto 50 minuuttia. Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu 10 euroa.

Lisätietoa

Satu Saarinen
Satu Saarinen
Tuomiorovasti, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto: Puheenjohtaja
Isokatu 17
90100 Oulu

21.5.2024 12.24